Yli 40 ihmistä kuoli janoon Saharan aavikolla

Yli 40 eri Afrikan maista kotoisin olevaa pakolaista kuoli janoon pyrkiessään Saharan aavikon yli Libyaan Pohjois-Afrikkaan.

Matkalla heidän autonsa hajosi, ja ihmiset jäivät aavikon armoille.

Vain kuusi ihmistä selviytyi kävelemällä autioon kylään. He olivat kaikki naisia. Tiedot kuolleista ja pakolaisten matkan keskeytymisestä perustuvat pelastuneiden kertomukseen sekä Nigerin viranomaisten arvioon.

Paikallinen Punainen risti on lähettänyt ryhmän aavikolle keräämään tietoja. Ruumiita ei toistaiseksi ole tunnistettu, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Selviytyneiden Naisten mukaan kuolleiden joukossa oli muun muassa useita lapsia. Pakolaisryhmän jäsenet olivat Gambian, Nigerian, Guinean, Senegalin ja Nigerin kansalaisia.

Naiset itse ovat Punaisen ristin hoivissa Dirkoun kaupungissa Nigerissä.

Vaarallinen reitti halki Afrikan

Nigerin ja Libyan välinen tie on yksi pakolaisten käyttämistä tärkeimmistä reiteistä kohti Pohjois-Afrikkaa. Moni pyrkii jatkamaan matkaansa Välimeren yli kohti Eurooppaa.

Hukkumiset Välimerellä ylittävät usein uutiskynnyksen, mutta Saharan läpi kulkevan reitin vaarat ovat vähemmän tunnettuja.

BBC:n haastattelemien viranomaisten mukaan on käytännössä mahdotonta tietää, kuinka moni on kuollut Saharan aavikkoa ylittäessään. Vuosi sitten 34 ihmistä löydettiin kuolleena aavikolta läheltä Nigerian rajaa.

Lähde: AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and