Yle Mosulissa: Armeijalla oli kovat paineet ilmoitukseen Isisin lyömisestä

Mosulin itäosassa oleva Ylen toimittaja Aishi Zidan kertoo, ettei alueella ole vielä nähty voitonjuhlia.

Irakin pääministeri ilmoitti sunnuntaina maan joukkojen kaataneen äärijärjestö Isisin lopullisesti Irakin toiseksi suurimmassa kaupungissa.

Operaatio Isisiä vastaan alkoi jo viime lokakuussa. Ilmoitusta voitosta on odotettu pitkään.

– Se on symbolisesti todella tärkeä asia Irakin hallitukselle. Armeijalla on ollut kovat paineet tehdä tämä ilmoitus. Taistelut ovat jatkuneet todella pitkään, kertoo Aishi Zidan.

Vielä sunnuntaina kaupungissa käytiin taisteluja.

– Olemme nähneet Itä-Mosulista, miten länsiosan vanhaan kaupunkiin on tehty ilmaiskuja. Ihan pari tuntia sitten näimme savupilviä nousevan.

Zidanin tietojen mukaan parilla alueella taistelut jatkuivat vielä iltapävällä kello 16 jälkeen Suomen aikaa.

– Ihan täysin tämä ei ole ohi, vaikka Irakin armeija niin sanookin. Voi olla, että ilmoitusta kiirehdittiin Isisin taistelutahdon laskemiseksi.

Mosulin valtaus ei merkitse Isisin loppua, vaikka Irakin toiseksi suurimman kaupungin valtaamisella takaisin on suuri symbolinen merkitys.

– On hyvä muistaa, että Isisillä on hallussaan yhä isoja alueita Irakissa ja Syyriassa. Isis on jo pidemmän alkaa valmistautunut siihen, että se muuttuu perinteiseksi terrorijärjestöksi. Sen lyöminen vie pitkään.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and