Yle Manchesterissä: Jackie Edwardsin talo tärisi, kun poliisi räjäytti itsemurhapommittajan oven auki

MANCHESTER Elsmore Road on rauhallisen oloinen pikkukatu, jonka molemmilla puolilla on kaksikerroksisia, englantilaistyyppisiä rivitaloja. Nyt keskiluokkaisen rivitaloalueen rauha on järkkynyt.

Yksi naapureista paljastui itsemurhapommittajaksi.

Poliisi on eristänyt Elsmore Roadin loppupäässä sijaitsevan Salman Abedin kotitalon. Abedinin uskotaan räjäyttäneen maanantai-iltana pommin, joka surmasi 22 konserttivierasta Manchester Arenalla.

Kadun varrella on nyt parkkeerattu poliisiautoja, ja tutkijat kulkevat talosta sisään.

– Olin syömässä lapsenlapseni kanssa, kun kuulimme kamalan pamahduksen. Koko talo tärisi, Jackie Edwards kertoo kotipihallaan.

Jackie Edwards pihallaan
Manchesteriläisen Jackie Edwardsin talo tärisi, kun poliisi avasi räjäyttämällä naapurissa asuneen itsemurhapommittajan oven.Antti Lähteenmäki / Yle

Poliisi räjäytti Abedin kotitalon oven auki tiistaina aamupäivällä. Paikalle saapui kymmeniä poliisin erikoisyksikön sotilaita täydessä varustuksessa. Taivaalla pörräsi kaksi helikopteria.

Jackie ei tiennyt tästä mitään istuessaan sisällä syömässä lounasta teini-ikäisen lapsensa kanssa. Hän kertoo menneensä ulos räjähdyksen kuultuaan.

Paikalle tullut nainen huusi, että heidän pitää pysyä sisällä, koska poliisi on tehnyt rynnäkön naapurikadun taloon.

Iskijä eli veljensä kanssa

Jackie kertoo, ettei hän tuntenut Abedia. Samaa sanoo viereisessä talossa asuva Elaine. Molemmat kertovat vasta myöhemmin tajunneensa, että naapurustossa asuva, eristäytyvä nuorimies oli Manchesterin maanantai-illan itsemurhapommittaja.

Abedin perheystävät ovat aiemmin kertoneet brittiläisille tiedotusvälineille, että perheen vanhemmat olivat muuttaneet takaisin Libyaan kuukausia sitten. Asiasta kertoo muun muassa yleisradioyhtiö BBC.

Talossa asui ilmeisesti Salman Abedi vuotta vanhemman isoveljensä kanssa. Isoveli on yksi poliisin pidättämistä neljästä henkilöistä.

Britannian poliisi uskoo, että Abedi ei toiminut yksin. Se etsii nyt terroristiverkoston muita jäseniä. Terroriuhka-arvio on nostettu korkeimmalle mahdolliselle tasolle.

Vastapäätä asui terroristi

Eristetyn Elsmore Roadin luo saapuu autolla keski-ikäinen nainen teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Nainen joutuu heti paikalle saapuneiden tiedotusvälineiden piirittämäksi.

Hän kuitenkin suostuu kertomaan, että hän asuu Abedin kotitaloa vastapäätä.

– Olemme todella järkyttyneitä. En voi käsittää, että meitä vastapäätä asuu terroristi, nainen painottaa.

Naapurit ovat kertoneet, että Abedin kotitalon ikkunasta roikkui iso lippu, joka oli ilmeisesti Libyan lippu. Vastapäätä asuva nainen kertoo luulleensa, että se oli jonkun jalkapallojoukkueen kannatuslippu.

Hän kertoo nähneensä Abedin viimeksi kuukausia sitten. Ilmeisesti Salman Abedi oli oleskellut ulkomailla ja palannut takaisin Manchesteriin vain muutama päivä ennen iskua.

Nurmelle on asetettu kukkia, tee-paita, jossa rauhanmerkki, sekä kyltti, jossa teksti
Manchesteriläiset olivat tuoneet kukkia ja muistotekstejä kaupunkin keskustan Albert-aukiolle.Antti Lähteenmäki / Yle

Lue myös toimittaja Minna Pyen kommentti: Britit juovat rauhoittavan kupin teetä ja uhmaavat terroristeja jatkamalla arkea

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and