YK:n pääsihteeri varoittaa Jerusalemin väkivaltaisuuksien kärjistymisestä

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on huolissaan väkivallan kärjistymisestä Jerusalemissa.

Väkivalta on kasvanut Jerusalemin vanhassa kaupungissa, missä Israelin ja palestiinalaisten väliset yhteenotot ovat viime aikoina muuttuneet väkivaltaisemmiksi vuosiin.

– Olen erityisen huolestunut mahdollisista väkivallan eskaloitumisen riskeistä. Kehotan kaikkia poliittisia, uskonnollisia ja yhteisöjen johtajia pidättäytymään provokatiivisesta toiminnasta ja retoriikasta. Kehotan myös Israelia osoittamaan maltillisuutta, Guterress sanoi tiedotteessaan.

Israel kiristi pari viikkoa sitten turvatoimia Temppelivuorella sen jälkeen, kun kolme asemiestä tulitti israelilaisia poliiseja ja kaksi poliisia sai surmansa.

Kiista metallinpaljastimista ja pääsyrajoituksista muslimimiehille on lietsonut Israelissa ja Länsirannalla väkivaltaisuuksia. Kiista on myös saanut palestiinalaiset osoittamaan mieltään Israelin toimia vastaan.

Temppelivuori on pyhä paikka sekä juutalaisille että muslimeille, jotka kutsuvat sitä Haram al-Sharifiksi. Paikalla sijaitsee Al-Aqsan moskeija, jossa kymmenet tuhannet muslimit rukoilevat.

Netajahu syyttää uutiskanava al-Jazeeraa

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu uhkaa karkottaa uutiskanava al-Jazeeran Israelista Temppelivuoren tapahtumien takia.

Asiaa Facebookissa kommentoineen Netanjahun mukaan qatarilainen al-Jazeera kannustaa edelleen ihmisiä väkivaltaan Temppelivuoren alueella.

Pääministeri kertoo vedonneensa useasti viranomaisiin, jotta nämä sulkisivat al-Jazeeran Jerusalemin toimipisteen. Jos tämä ei onnistu, pääministeri sanoo keksivänsä keinon karkottaa al-Jazeera Israelista kokonaan.

Lähteet: Reuters, AP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and