YK syyttää Venezuelan poliisia laittomuuksista ja mielenosoittajien kuolemista

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto syyttää Venezuelan turvallisuusjoukkoja laittomuuksista ja väkivaltaisuuksista.

Toimisto kertoo tuoreessa raportissaan olevansa erittäin huolissaan tiedoista, joiden mukaan turvallisuusjoukot tekevät ratsioita asuintaloihin, suorittavat etsintöjä ilman kotietsintälupaa ja vangitsevat ihmisiä, jotta nämä eivät pääsisi osallistumaan mielenosoituksiin.

Toimet on kohdistettu erityisesti opposition kannattajiin.

Toimiston tiedotteen mukaan Venezuelan opposition järjestämissä hallituksenvastaisissa mielenosoituksissa oli 22.6. mennessä kuollut 75 ihmistä ja yli 1 400 loukkaantunut.

Hiljattain toimisto oli saanut tiedon, jonka mukaan kolme nuorta mielenosoittajaa oli kuollut turvallisuusjoukkojen väkivallan seurauksena. Kahta oli ammuttu käsiaseella ja kolmannen päähän oli tähdätty kyynelkaasukranaatti.

YK sanoo olevansa hyvin huolissaan Venezuelan korkeimman oikeuden toissa päivänä tekemästä päätöksestä aloittaa toimet maan ylimmän syyttäjän erottamiseksi virastaan. Syyttäjäviranomaiselta on myös jäädytetty pankkitilit ja häntä estetään poistumasta maasta.

YK vaatii Venezuelan johtoa ja hallitusta noudattamaan perustuslakia ja kunnioittamaan kansalaisten kokoontumis- ja ilmaisunvapautta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and