YK: Kolumbian Farc-sissit luovuttivat aseensa

YK:n mukaan Kolumbian puolisotilaalliset Farc-sissit ovat saattaneet aseistariisumisensa päätökseen. Farc on luovuttanut lähes kaikki järjestön hallussa olevat henkilökohtaiset aseet YK:n tarkkailijoille. Jäljellä on enää joitakin yksittäisiä aseita, joille on myönnetty erivapaus siirtymäkauden ja kotouttamisen ajaksi.

YK:n mukaan se on vastaanottanut yli 7 100 Farc-sisseille kuulunutta asetta. Farcin noin 7 000 taistelijaa ovat nyt siirtymässä siviilielämään. Aseista luopumisen myötä Kolumbian suurin kapinallisryhmä päättää Latinalaisen Amerikan vanhimman sisällissodan.

Kolumbian parlamentti ratifioi joulukuun alussa maan hallituksen ja Farc-kapinallisten välisen rauhansopimuksen eli otti sen osaksi Kolumbian lainsäädäntöä. Ratifiointi on päätepiste hallituksen ja vasemmistolaisen Farc-sissiliikkeen yli viisi vuosikymmentä kestäneelle sodalle.

Kolumbian yli 50 vuotta jatkuneessa konfliktissa kuoli yli 220 000 ihmistä ja miljoonat kolumbialaiset joutuivat jättämään kotinsa.

Lähteet: AFP, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and