Yhdysvaltojen senaatti päätti avata keskustelun uudesta terveydenhoitolaista

Yhdysvaltojen senaatti on päättänyt aloittaa keskustelun uudesta terveydenhoitolaista, jolla on tarkoitus korvata presidentti Barack Obaman kaudella luotu terveydenhuolto-ohjelma.

Äänestyksessä äänet menivät tasan, jolloin varapresidentti Mike Pencen kanta ratkaisi asian republikaanien eduksi.

Nyt kun keskustelu uudesta terveydenhoitolaista on päätetty avata, on edelleen epäselvää, mistä tulevaisuudessa tullaan äänestämään.

Vaihtoehdot vaikuttavat olevan joko nykyisen terveydenhuoltojärjestelmän välitön kumoaminen uudella terveydenhuoltolailla tai vanhan järjestelyn kumoaminen kahden vuoden viiveellä. Näistä jälkimmäinen vaihtoehto voisi mahdollistaa yli puoluerajojen menevän yhteisymmärryksen syntymisen uudesta terveydenhuoltomallista.

Presidentti Donald Trump on painostanut senaattia ainoastaan kumoamaan nykyisen terveydenhuolto-ohjelman ja hakemaan uutta terveydenhuoltoratkaisua tulevien vuosien aikana.

Vaalikampanjansa aikana Trump lupasi kumota edeltäjänsä luoman terveydenhuoltomallin päästyään valtaan. Trump kiitteli tiistaina senaattia äänestystuloksesta ja kutsui kutsui sitä isoksi askeleeksi.

– Senaatin täytyy nyt hyväksyä laki ja saada se minun työpöydälleni, jotta voimme vihdoinkin päättää tämän Obamacare-onnettomuuden lopullisesti, presidentti Trump sanoi lausunnossaan pian äänestyksen jälkeen.

Lähteet: AP, YLE

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and