Yhdysvaltojen senaatti estää Venäjä-pakotteiden helpottamisen

Yhdysvaltojen senaatti on äänestänyt esityksestä, joka estää presidentti Donald Trumpia yksipuolisesti helpottamasta Venäjälle asettuja pakotteita. Esitys hyväksyttiin luvuin 97– 2.

Ehdotus on osa lakipakettia, joka vaatii vielä senaatin ja edustajainhuoneen lopullisen hyväksynnän. Jos lakipaketti hyväsytään, presidentti Trump tarvitsee kongressin hyväksynnän, jos hän haluaa helpottaa Venäjän pakotteita tai lopettaa ne kokonaan.

Mahdollisuus jo asetettujen pakotteiden toimeenpanoon

Senaatin hyväksymä esitys mahdollistaa myös presidentti Donald Trumpin edeltäjän presidentti Barack Obaman asettamien Venäjä-pakotteiden toimeenpanon. Pakotteet kohdistuvat Venäjän energiateollisuuteen.

Lakipaketin myötä pakotteiden alaisiksi joutuvat myös korruptoituneet sekä ihmisoikeuksia loukkaavat venäläistoimijat. Näiden lisäksi pakotteiden alaisiksi joutuvat ne venäläiset, jotka toimittavat aseita Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnolle ja ne, jotka osallistuvat Venäjän hallituksen puolesta kyberhyökkäyksiin.

Useat maat ovat asettaneet Venäjälle pakotteita maan toimien vuoksi Ukrainassa ja Krimin niemimaalla.

Lähde; AFP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and