Yhdysvaltojen korkein oikeus tarkensi päätöstään maahantulokiellosta

Yhdysvaltojen korkein oikeus on täsmentänyt kesäkuussa antamaansa päätöstä presidentti Donald Trumpin maahantulokieltoon.

Korkeimman oikeuden mukaan maahantulokielto on täytäntöönpanokelpoinen – toistaiseksi. Täytäntöönpano kuitenkin edellyttää, että maahantulokieltoon kirjattuja poikkeuksia tulkitaan nykyistä laveammin.

Kuuden muslimienemmistöisen maan asukkaita koskeva kielto salli maahantulon lähisukulaisille, eli aviopuolisoille, lapsille, vanhemmille ja kihlatuille. Isovanhempia ei laskettu lähisukulaisiksi.

Amerikkalaisten medioiden kuten Washington Postin tulkinnan mukaan korkeimman oikeuden päätös tarkoittaa sitä, että myös isovanhemmat on luettava lähisukulaisiin.

Tarkkaan ottaen korkein oikeus ei määritellyt, kuinka läheinen sukulaisuussuhteen pitäisi olla. Tuomioistuimen antamien esimerkkien mukaan poikkeus kieltoon olisivat ainakin Yhdysvalloissa asuva läheinen sukulainen, opiskelupaikka, työpaikka tai puhetilaisuus.

Presidentti Trumpin määräämä tilapäinen matkustuskielto koskee Libyan, Somalian, Sudanin, Syyrian, Jemenin ja Iranin kansalaisia.

Korkeimman oikeuden päätös on kannanotto alioikeuden päätökseen. Yhdysvaltojen hallinto voi valittaa alioikeuden päätöksestä valitustuomioistuimeen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and