Yhdysvaltojen ilmaisku tappoi 16 poliisia Afganistanissa

Yhdysvaltojen tekemä ilmaisku tappoi 16 afganistanilaispoliisia Helmandin maakunnassa perjantaina.

Yhdysvaltojen tukemat Afganistanin turvallisuusjoukot olivat operaatiossa Taleban-kapinallisten hallinnoimassa kylässä, kun Yhdysvallat teki ilmaiskun. Isku tehtiin Taleban-kapinallisten alueella Gereshkissä.

Sotilasliitto Nato esitti surunvalittelunsa uhrien omaisille, joita "valitettava tapaus" koskettaa. Tapauksesta on aloitettu tutkinta.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Yhdysvaltojen ilmaiskussa kuolee siviilejä tai maan liittolaisia Afganistanissa. Helmikuussa 18 siviiliä kuoli ilmaiskussa Sanginissa. Viime marraskuussa 32 siviiliä kuoli Kunduzissa. Samalla alueella kuoli 42 ihmistä kaksi vuotta sitten, kun Yhdysvaltojen ilmaisku osui Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaan.

Kärjistyneessä konfliktissa kärsivät yhä useammin siviilit

Afganistanin eteläosassa siepattiin perjantaina 70 siviiliä, joista ainakin seitsemän surmattiin lauantaina, ilmoitti Kandaharin maakunnan poliisi. Viranomaiset epäilevät iskun tekijöiksi Taleban-kapinallisia.

Isku tehtiin Etelä-Afganistanin keskeisen valtatien varrella sijaitsevaan kylään.

Sieppaajat olivat vapauttaneet lauantai-iltaan mennessä noin 30 ihmistä, mutta siepatuista ainakin 30 oli kateissa. Riippumattoman ihmisoikeuskomission edustajat vahvistivat tiedon sieppauksesta ja surmista.

Talebanin kohteina ovat yleensä olleet hallituksen viranomaiset ja turvallisuusjoukot. Siviilit ovat kuitenkin joutuneet entistä useammin osapuoliksi, kun Afganistanin konflikti on viime aikoina kärjistynyt.

Taistelut ovat käynnissä useissa Afganistanin maakunnissa maan pohjois- ja eteläosissa.

Lähteet: AFP, AP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and