Yhdysvaltalaissotilaat taas tulilinjalla sotilastukikohdassa Afganistanissa

Seitsemän yhdysvaltalaissotilasta on haavoittunut afganistanilaisen sotilaan avattua tuli sotilastukikohdassa Afganistanin pohjoisosassa.

Yhdysvaltalaisten johtamien sotilasliitto Naton joukkojen mukaan Camp Shaheenin sotilastukikohdassa lauantaina sattuneessa välikohtauksessa sai lisäksi surmansa yksi afganistanilaissotilas ja toinen haavoittui. Tiedossa ei ole, oliko jompikumpi hyökkääjä. Ääriliike Taleban ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, vaikka onkin antanut tekijälle tunnustusta.

Hyökkäys tapahtui Camp Shaheenin sotilastukikohdassa Balkhin maakunnassa muutama kilometri Mazar-i-Sharifin kaupungista Pohjois-Afganistanissa.

Viikko sitten afganistanilaissotilas tappoi kolme yhdysvaltalaissotilasta Itä-Afganistanin Nangarharissa. Huhtikuussa talebanit hyökkäsivät Camp Shaheenin tukikohtaan surmaten lähes 150 afganistanilaissotilasta ja poliisia.

Afganistanilaissotilaiden hyökkäykset ulkomaisia joukkoja kohtaan on koettu yhtenä ongelmana Naton monivuotisen Afganistanissa olon ajan.

Länsimaisten viranomaisten mukaan tapausten taustalla ovat useammin henkilökohtaiset syyt tai kulttuuriset väärinkäsitykset kuin kapinaliike.

Yhdysvaltalaisjoukoilla on tällä hetkellä Afganistanissa noin 8 400 henkeä ja Nato-liittolaisten joukkojen suuruus on 5 000 henkeä.

Yhdysvaltain joukot ovat käyneet sotaa maassa vuodesta 2001. Afganistanin konflikti on Yhdysvallan historian pisin yksittäinen konflikti.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and