Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence kiistää suunnittelevansa presidenttiehdokkuutta

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence kiistää, että hän valmistelisi asettumista presidenttiehdokkaaksi tulevissa vaaleissa. Sanomalehti The New York Times uutisoi, että osa republikaaneista valmistelisi jo Pencelle varjokampanjaa vuoden 2020 presidentinvaaleihin.

Useiden lehden lähteiden mukaan Pence olisi myös itse antanut vaalirahoittajien ymmärtää, että hän on valmis ehdokkuuteen, jos istuva presidentti Donald Trump ei ole kisassa mukana.

Pence kuvasi väitteitä häpeällisiksi ja loukkaaviksi. Hänen mukaansa huhuilla yritetään luoda jakolinjoja Trumpin hallintoon.

Trumpin valtakauden alku on ollut vaikea. Sitä ovat varjostaneet muun muassa hallinnon sisäiset ristiriidat sekä tutkinnat yhteyksistä Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän välillä.

The New York Timesin mukaan Pence olisi perustanut oman komiteansa varainkeruuta varten.

Trump nousi presidentiksi, vaikka republikaanien puoluejohto suhtautui häneen penseästi. Pence on puolestaan lähempänä republikaanien perinteistä puolue-eliittiä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and