Yhdysvaltain senaatti siirtää kesätaukonsa alkua terveydenhuoltouudistuksen takia

Yhdysvaltain senaatti siirtää kesätaukonsa aloittamista kahdella viikolla saadakseen muun muassa umpikujassa olevaa terveydenhuoltouudistusta eteenpäin. Asiasta kertoo senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell.

Ilmoitus asiasta tuli sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump oli painottanut Twitterissä, että uudistuksen olisi mentävä läpi ennen kongressin elokuista taukoa. Lisäksi McConnell syytti demokraatteja yhteistyön puutteesta.

Demokraatit puolestaan kritisoivat, ettei kyse ole ajoituksesta, vaan esityksen sisällöstä.

– Ongelmaa ei ratkaista kahdessa viikossa. Esitys tulee saamaan vastustusta niin kauan kun lakiesityksessä leikataan erittäin varakkaiden veroja, senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer sanoi.

Perinteisesti kesätauko on alkanut heinäkuun lopulla, mutta McConnellin ilmoituksen mukaan tauko alkaa nyt elokuun puolenvälin tienoilla.

Trump haluaa romuttaa “Obamacaren”

Republikaanien terveydenhuoltouudistuksella on tarkoitus korvata niin kutsuttu Obamacare. Uudistus on kuitenkin saanut vastustusta demokraattien lisäksi myös republikaanien riveistä.

Presidentti Donald Trump sanoi jo vaalikampanjansa aikana haluavansa luopua presidentti Barack Obaman ajamasta terveysjärjestelmästä. Muutoksen läpivieminen ei kuitenkaan ole ollut niin helppo kuin hän ehkä toivoi.

Republikaanipuolueen senaattori John Cornyn sanoi Washington Postin mukaan maanantaina, että republikaanit esittelisivät uuden luonnoksen kuluvan viikon aikana ja että asiasta äänestettäisiin ensi viikolla.

McConnell tarvitsee äänestyksessä ainakin 50 republikaanin tuen senaatin 52 republikaanista saadakseen esityksen läpi. Uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin kymmenen republikaania on aiemmin sanonut, ettei tue nykyistä lakiesitystä.

Maanantaina pidätettiin kymmeniä terveydenhuoltouudistusta vastustavia mielenosoittajia. Poliisin mukaan heillä ei ollut lupaa kokoontumiselleen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and