Yhdysvalloissa jännitetään, hyväksyykö Trump kongressin ehdottamat Venäjä-pakotteet vai ei

Yhdysvalloissa jännitetään presidentti Donald Trumpin päätöstä uusista Venäjä-pakotteista. Kongressi pääsi yhteisymmärrykseen pakotteita koskevasta lakipaketista eilen lauantaina.

Trumpin avustajat Valkoisesta talosta ovat kuitenkin antaneet ristiriitaisia signaaleja presidentin suhtautumisesta lakipakettiin, kertoo muun muassa The New York Times. Paketti rajaisi Trumpin valtaa poistaa Venäjän vastaisia pakotteita yksin.

Osoittaa epäluottamusta Trumpille

Kongressin esitys osoittaa epäluottamusta Trumpin Venäjä-suhteisiin ja yritystä sitoa hänen kätensä Venäjän suhteen. Senaatti hyväksyi lakipaketin murskaavin luvuin jo kuukausi sitten. Edustajainhuone äänestää siitä tulevalla viikolla.

Kongressi haluaa lakipaketilla rangaista Venäjää sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja Venäjän vihamielisestä suhtautumisesta naapurimaihinsa.

Lakipaketti asettaisi uusia pakotteita Venäjää vastaan Krimin niemimaan kolmen vuoden takaisen valtauksen vuoksi. Lisäksi se mahdollistaisi lisäpakotteet Irania ja Pohjois-Koreaa vastaan.

Viestintäihmisiltä ristiriitaista tietoa

Trumpin tiedottaja kertoo, että presidentti todennäköisesti hyväksyy lakipaketin.

– Hallinto tukee kovia otteita Venäjää vastaan, etenkin näiden pakotteiden osalta, kertoo Sarah Huckabee Sanders ABC Newsille.

Hänen mukaansa alkuperäinen lakipaketti oli huonosti kirjoitettu, ja siksi Trumpin hallinto on halunnut työstää sitä.

Trumpin perjantaina nimitetty viestintäpäällikkö on kuitenkin eri linjoilla. Anthony Scaramucci nimitettiin perjantaina. Hänen mukaansa presidentti ei ole päättänyt suhtautumistaan lakipakettiin.

– Teidän pitää kysyä sitä presidentiltä, Anthony Scaramucci sanoi CNN-uutiskanavalla.

Armahduskommentti tapetilla

Scaramucci myös sanoi, ettei presidentti edelleenkään ole vakuuttunut siitä, yrittikö Venäjä vaikuttaa presidentinvaalien lopputulokseen.

Trumpin kampanjan mahdolliset Venäjä-kytkökset ovat jo pitkään olleet luupin alla, ja hänen poikansa, vävynsä ja entinen kampanjajohtajansa todistavat asiassa alkavalla viikolla.

Trump on antanut Twitterissä ymmärtää, että hän voisi valtaoikeuksiensa piirissä armahtaa itsensä ja omia perheenjäseniään, jos heidän todetaan syyllistyneen rikokseen.

Avustajat ovat selittäneet presidentin twiittiviestiä tänään sunnuntaina.

– Emme tutki tätä asiaa, koska armahdukset eivät ole ajankohtaisia. Heitä ei tarvitse armahtaa mistään, Trumpin asianajaja Jay Sekulow sanoo The New York Timesissa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and