Yhdysvallat haluaa jatkossakin osallistua ilmastoneuvotteluihin

Yhdysvallat haluaa osallistua YK:n ilmastoneuvotteluihin myöhemmin tänä vuonna.

Maan ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat on edelleen sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjään ja taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan.

Ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat on myös halukas neuvottelemaan Pariisin ilmastosopimuksesta, jos sen ehdot ovat suotuisat maan yrityksille, työntekijöille, kansalaisille ja veronmaksajille.

Ilmoitus neuvotteluhaluista annettiin yhtä aikaa virallisen ilmoituksen kanssa, jossa Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti YK:lle vetäytyvänsä Pariisin ilmastosopimuksesta. Irtautumisprosessin on laskettu kestävän aina vuoteen 2020 asti.

Presidentti Donald Trump ilmoitti Yhdysvaltojen vetäytyvän Pariisin ilmastosopimuksesta jo kesäkuussa. Presidentin päätös irtautua sopimuksesta syntyi sen jälkeen, kun sopimuksen muut osapuolet ilmoittivat presidentti Trumpille, että Pariiisin ilmastosopimuksen ehtoja ei avata neuvotteluille Yhdysvaltojen vaatimuksista huolimatta.

Lähde: AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and