Washington Post: Trumpin hallinto harkitsee pikakarkotusten lisäämistä

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto harkitsee kotimaan turvallisuudesta vastaavan viraston valtuuksien laajentamista vauhdittaakseen paperittomien siirtolaisten karkotuksia, kertoo sanomalehti Washington Post.

Nykyisin kotimaan turvallisuudesta vastaava virasto pystyy ohittamaan karkotuspäätöksissä tuomioistuimet vain niissä tapauksissa, joissa maahantulija on asunut Yhdysvalloissa alle kaksi viikkoa ja hänet on otettu kiinni enintään 100 mailin eli noin 160 kilometrin päässä rajasta.

Ehdotetuilla lisävaltuuksilla virasto voisi karkottaa nopeutetun menettelyn mukaisesti kaikki paperittomat siirtolaiset, jotka eivät voi todistaa asuneensa Yhdysvalloissa yli 90 päivää. Muutos lisäisi merkittävästi kotimaan turvallisuudesta vastaavan viraston mahdollisuuksia karkottaa ihmisiä nopeasti.

Washington Post kertoo saaneensa haltuunsa viraston sisäisen muistion aiheesta. Lehden mukaan kaksi viranomaislähdettä on vahvistanut, että uusi käytäntö on harkittavana.

Viraston tiedottaja sanoi lehdelle, ettei ole nähnyt muistiota. Hän korosti, että kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri ei ole vielä tehnyt asiassa lopullisia päätöksiä.

Trumpille rajaturvallisuus on ollut poliittisesti tärkeä aihe. Hän lupasi presidentinvaalikampanjansa aikana muun muassa rakentaa muurin Yhdysvaltain ja Meksikon väliselle rajalle.

Lähteet: Yle, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and