VTV: Työllisyystavoite karkaa käsistä, valtiontalouden tasapainottaminen vaatii lisätoimia

Hallituksen tavoite nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin vuoteen 2019 mennessä ei ole toteutumassa, joten valtiontalouden tasapainottaminen vaatii lisätoimia, arvioi Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Julkisen talouden alijäämien korjaantuminen on epävarmaa, ja riskinä on, että velkaantuminen jatkuu talouskehityksestä huolimatta, VTV sanoo.

VTV arvioi hallituksen finanssipolitiikan kehitystä raportissaan. VTV:n mukaan valtiontalouden kehyksiä on noudatettu viime vuonna ja kehyksen ulkopuoliset menot ovat pysyneet vakaalla tasolla.

Tänä vuonna ennusteet talouskasvusta ovat tarkentuneet ylöspäin ja saman suunnan odotetaan jatkuvan.

–  Valtiovarainministeriön ennusteet bruttokansantuotteen kasvulle ja julkisen talouden rahoitusaseman kehitykselle vuosina 2017–2019 ovat varovaisia, vaikka ennusteet ovat tarkentuneet viime syksystä positiiviseen päin. Arviomme mukaan ennusteet tulevat tarkentumaan edelleen positiivisemmiksi, varsinkin vuodelle 2017, arvioi VTV:n tarkastuspäällikkö Matti Okko.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and