Verkossa kerätään nimiä Brigitte Macronin aseman virallistamista vastaan: “Ranskan kansa valitsee edustajansa”

Ranskan ensimmäisellä naisella on vahva fanijoukko, mutta löytyy Ranskasta niitäkin, joiden mielestä Brigitte Macronin asemaa ei tulisi virallistaa.

Ranskan ensimmäisen naisen aseman virallistamista vastustaa verkkoadressin perusteella yli 160 000 ihmistä. Nettiadressi avattiin kaksi viikkoa sitten ja sen vaade on, ettei ensimmäisen naisen tehtäviin varata julkista rahaa.

– Brigitte Macronilla on jo muutama avustaja, kaksi sihteeriä ja kaksi turvamiestä. Se on riittävästi, adressin perusteluissa todetaan.

– Ranskan kansa valitsee edustajansa eikä kukaan muu, perustelut jatkuvat.

Presidentti Emmanuel Macron lupasi jo kampanjoidessaan virallistaa puolisonsa Brigitte Macronin aseman Ranskan ensimmäisenä naisena. Macron lupasi senkin, ettei virallista asemaa rahoiteta kansallisin varoin.

Verkkoadressissa todetaan myös, ettei vaatimuksessa ole kyse Brigitte Macronin osaamisen väheksymisestä ja että kaikki seksistiset hyökkäykset tätä kohtaan tuomitaan jyrkästi. Adressin mukaan aseman virallistaminen ranskalaisen politiikan moralisaation aikana olisi epäsopivaa.

Verkkoadressin lisäksi etenkin presidentin vasemmistovastustajat ovat kritisoineet Brigitte Macronin aseman virallistamista, muun muassa siksi hyväksyttäväksi on etenemässä laki, joka estää kansanedustajia palkkaamasta perheenjäseniä avustajikseen.

Lue myös: "Brigitte on nostanut monen naisen itsetuntoa" – Ranskan presidentin 64-vuotias vaimo ei suostu seinäruusuksi vaan saa kohta lisää valtaa

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and