Venezuelassa protestoitu presidenttiä vastaan jo 50 päivän ajan

Venezuelan levottomuuksille ei näy loppua. Presidentti Nicolas Maduroa vastustavat mielenosoitukset ovat jatkuneet jo 50 päivän ajan.

Lauantaina mielenosoittajat sulkivat Venezuelan pääkaupunkiin Caracasiin johtavan tien. Sotilaat puolestaan estivät pääsyn kaupungin keskustaan, jossa sijaitsee muun muassa presidentinlinna. Lisäksi viranomaiset sulkivat ainakin 10 metroasemaa.

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään presidentti Nicolas Maduroa vastaan ainakin pääkaupunki Caracasissa sekä Tachiran osavaltiossa sijaitsevassa San Cristobalin kaupungissa.

Caracasissa poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan.

Oppositio syyttää presidentti Maduroa itsevaltiaaksi, joka on aiheuttanut maan taloudellisen ahdingon ja vaatii ennenaikaisia vaaleja poliittisen kriisin ratkaisemiseksi.

Mielenosoitukset ovat nyt jatkuneet jo 50 päivää. Protesteissa on saanut surmansa 47 ihmistä. Lisäksi satoja on loukkaantunut ja arviolta 2 200 on otettu kiinni.

Lähteet: AP, AFP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and