Venezuelassa mielenosoittajia uhkaa vankila – Maduro ehdottaa neuvotteluja

Perjantaina kaduille tulevat mielenosoittajat voidaan vangita jopa kymmeneksi vuodeksi, Venezuelan sisäministeri Nestor Reverol sanoi torstaina.

– Kaikki julkiset kokoontumiset ja mielenosoitukset ovat kielletty koko valtion alueella, Reverol sanoi CNN:n tietojen mukaan.

Oppositio on suunnitellut perjantaiksi suuria mielenosoituksia, jotka seuraavat jo neljä kuukautta kestäneiden mielenosoitusten sarjaa. Protesteissa on kuollut yli sata ihmistä. Torstaina ainakin neljä mielenosoittajaa kuoli mielenosoittajien ja Venezuelan turvallisuusjoukkojen yhteenotoissa.

Mielenosoittajat vaativat presidentti Nicolas Maduroa perumaan sunnuntaiksi kaavaillun äänestyksen. Äänestyksessä maahan on määrä valita edustajisto, joka muuttaisi maan perustuslain.

BBC:n mukaan protestoiminen on kiellettyä ensi viikon tiistaihin saakka. Maassa keskeytetään samalla myös alkoholinmyynti.

Maduro ehdottaa neuvotteluja

Presidentti Maduro ehdotti torstaina oppositiolle neuvottelujen aloittamista. Maduro toivoo neuvottelujen alkua jo ennen sunnuntain äänestystä.

– Ehdotan Venezuelan poliittiselle oppositiolle, että se luopuisi kapinan tiestä, Maduro sanoi.

Kansainvälinen kritiikki Venezuelan tilannetta kohtaan on kasvanut päivä päivältä. Maassa on ollut laajoja lakkoja keskiviikkona ja torstaina. Venezuela kärsii jo peruselintarvikkeiden puutteesta ja esimerkiksi lääkkeistä on ollut huutava pula.

Lähteet: AFP, Reuters, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and