Venezuelan oppositio laajentaa mielenosoituksiaan lakoksi

Venezuelan oppositio aikoo laajentaa mielenosoituksiaan lakoksi. Oppositio aikoo järjestää torstaina vuorokauden mittaisen lakon vastustaakseen presidentti Nicolás Maduroa.

Oppositio kertoi lakkoaikeistaan onnistuneen mielenosoituksen jälkeen: oppositio onnistui keräämään yli seitsemän miljoonaa venezuelalaista epäviralliseen kansanäänestykseen, jossa vastustettiin presidentti Maduron aikeita muuttaa Venezuelan perustuslakia.

Lakkoaikeen ovat esittäneet noin 20 oppositioryhmän edustajat.

Venezuelan opposition mielenosoitukset ovat jatkuneet yli kolme kuukautta. Mielenosoituksissa on kuollut lähes sata ihmistä, loukkaantuneita on noin 1 500 ja vangittuna noin 500 ihmistä.

Presidentti Maduroa vastustava oppositio syyttää Maduroa ja Venezuelan hallitus siitä, että ne ovat ajaneet yhden Etelä-Amerikan vauraimmista valtioista konkurssitilaan. Venezuelan talous kutistuu, inflaation arvellaan huitelevan 800 prosentissa ja muun muassa ruuasta ja lääkkeistä on pulaa.

Hallitus syyttää talouskriisistä "ulkopuolisten kätyrien" tukemaan oppositiota.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and