Venäjä tuomitsee USA:n ilmaiskun Syyriaan – “Osui sotilaskohteeseen”

Venäjä tuomitsee ilmaiskun, jonka Yhdysvallat teki torstaina Syyrian hallitusta tukevia joukkoja vastaan.

Apulaisulkoministeri Gennadi Gatilov sanoo, että tällaiset toimet Syyrian hallitusta vastaan loukkaavat maan suvereenisuutta eikä niitä voi hyväksyä.

Yhdysvallat teki iskun syyrialaisia ja iranilaisia puolisotilaallisia joukkoja kuljettanutta saattuetta vastaan. Yhdysvaltojen mukaan joukot olivat lähestyneet kapinallisten sekä läntisten erikoisjoukkojen käyttämää Tanfin tukikohtaa ja ottivat myös yhteen kapinallistn kanssa.

Yhdysvallat anoo yrittäneensä ennen iskua saada Venäjän pysäyttämään joukkojen liikkumisen.

“Useita kuolonuhreja”

Syyrialainen sotilaslähde sanoo, että ilmaisku osui sotilaalliseen kohteeseen ja surmasi useita ihmisiä sekä aiheutti aineellista vahinkoa. Syyrian valtiollisen television lähde ei täsmentänyt, mikä kohde oli kyseessä tai montako uhreja oli.

Lähde tuomitsee iskun ja sanoo sen haittaavan taistelua ääri-islamilaista Isis-järjestöä vastaan. Syyrian armeija ei kuitenkaan anna pelotella itseään, lähde sanoi.

Sisällissotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan iskussa kuoli kahdeksan ihmistä, joista valtaosa oli muita kuin syyrialaisia.

Lähteet: AFP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and