Venäjä arvostelee Yhdysvaltain uusia pakotteita – “Venäjälle on julistettu täysimittainen kauppasota”

Venäjä tuomitsee kovasanaisesti Yhdysvaltain uudet pakotteet.

Pääministeri Dmitri Medvedev kirjoittaa sosiaalisessa mediassa, että uudet pakotteet merkitsevät käytännössä täysimittaista kauppasotaa.

Medvedevin mukaan pakotteet kaatavat toiveet Venäjän ja Yhdysvaltain suhteiden paranemisesta.

Presidentti Donald Trump vahvisti eilen lain, joka tiukentaa pakotteita Venäjää vastaan ja myös estää presidenttiä keventämästä pakotteita ilman kongressin hyväksyntää. Kongressi hyväksyi pakotepaketin niin yksimielisesti, että presidentti ei olisi kyennyt estämään veto-oikeudellaan lain voimaantuloa.

Trump ilmaisi vahvistavansa lain pitkin hampain.

– Vaikka kannatan kovia toimenpiteitä Iranin, Pohjois-Korean ja Venäjän aggressiivisen ja epävakauttavan käytöksen rankaisemiseksi ja torjumiseksi, tämä lainsäädäntö on merkittävissä määrin puutteellinen, Trump ilmoitti julkilausumassaan.

Medvedev: Trumpin hallinto on voimaton

Venäjän pääministeri katsoo, että tapaus osoittaa Trumpin hallinnon täydellistä voimattomuutta suhteessa kongressiin.

– Amerikkalainen eliitti päihitti täysin Trumpin. Presidentti ei ole iloinen uusista pakotteista mutta ei voinut olla allekirjoittamatta lakia. Uusien pakotteiden teema nousi esiin ennen kaikkea yhtenä keinona näyttää Trumpille tämän paikka, Medvedev kirjoitti Facebookissa.

Presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että Venäjä on jo ryhtynyt vastatoimiin kongressin uusien pakotteiden takia.

Putin antoi sunnuntaina Yhdysvaltain Venäjän-suurlähetystölle ja konsulaateille määräyksen vähentää työvoimaa 755 henkilön verran.

Venäjä myös otti Yhdysvaltain suurlähetystöltä haltuunsa kaksi kiinteistöä Moskovassa.

Venäjä oli aiemmin pidättäytynyt vastaamasta Trumpin edeltäjän, presidentti Barack Obaman päätökseen karkottaa 35 venäläisdiplomaattia ja sulkea kaksi Venäjän suurlähetystön rakennusta.

Venäjän ulkoministeriö puolestaan ilmoitti, että Venäjä varaa oikeuden muihinkin vastatoimiin.

Lähteet: AP, AFP Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and