Väyrysen ajatukset vetosivat – seinäjokelainen keskustavaltuutettu toimii nyt myös kansalaispuolueen varapuheenjohtajana

Seinäjokelainen valtuutettu Piia Kattelus päättää kaupunkilaisten asioista keskustan mandaatilla. Nyt hän on myös Paavo Väyrysen kansalaispuolueen asiantuntijajäsen ja varapuheenjohtaja. Kattelus ei näe kahteen puolueeseen kuulumisessa mitään ongelmaa.

Kattelus kiinnostui Väyrysen ajatuksista luettuaan Väyrysen blogia syksyllä 2015. Väyrynen kirjoitti suuresta muuttoliikkeestä Eurooppaan. Kattelus allekirjoitti nuo ajatukset ja luki lisää.

Ja kun vuotta myöhemmin Väyrynen perusti oman puolueen, se oli Kattelukselle hyvä uutinen.

– Ajattelin, että nyt on jotain uutta tarjolla. Koska olin kieltämättä pettynyt keskustapuolueen harjoittamaan hieman liberaaliin maahanmuuttopolitiikkaan, sanoo Kattelus.

Pettyi keskustaan

Kattelus sanoo olevansa pettynyt keskustan maahanmuutto- ja eurooppa-politiikkaan eli käytännössä lähinnä valtakunnanpolitiikkaan.

– Koen että kansalaispuolue edustaa paremmin alkiolaista linjaa. Siellä näkyvät henkiset ja yhteisölliset arvot paremmin kuin nykykeskustassa, joka on käytännössä melko arvoliberaali, perustelee Kattelus.

Sen sijaan paikallistason politiikkaan Etelä-Pohjanmaalla ja Seinäjoella Kattelus on tyytyväinen. Siksi hän haluaa pysyä keskustan jäsenenä. Ja tietysti myös siksi, että kansalaispuolue ei toimi kuntatasolla.

– Täällä Seinäjoella keskusta toimii arvojensa mukaan ja täällä toteutetaan alkiolaista politiikkaa ihan käytännössä. Erilaiset mielipiteet ovat sallittuja ja olen saanut alkiolaisia maalaisia ajatuksiani läpi, kiittelee Kattelus.

Paikallisjärjestöille pohdittavaa

Jo Paavo Väyrysen kuuluminen kahteen puolueeseen on herättänyt runsaasti keskustelua. Nyt keskustelu siirtyy myös paikallistasolle. Laki ei ota kantaa siihen, miten moneen puolueeseen suomalainen voi kuulua. Asia pitää linjata puolueen sisällä.

Ylistaron keskustan paikallisjärjestön puheenjohtaja Juha Kitinoja vahvistaa, että Katteluksen asema arvioidaan kunnallisjärjestössä elokuussa. Etelä-Pohjanmaan piirijärjestön puheenjohtaja Esko Lehtimäki olisi jyrkän suunnan kannalla ja uskoo, että myös piirihallitus tulee asiasta keskustelemaan. Mutta päätösvalta jäsenasiassa on kunnallisjärjestöillä.

– En hyväksyisi tällaista kahdella tuolilla istumista. Se tuntuu etenkin järjestötyössä ristiriitaiselle, jos tekee töitä toisellekin puolueelle, sanoo Lehtimäki.

“En ole luopunut aatteestani”

Piia Kattelus itse ei näe asiassa mitään ongelmaa. Kansalaispuoluehan ei toimi kuntapolitiikassa, vaan sen on tarkoitus yltää eduskuntapuolueeksi.

– Tietenkin tilanne on poikkeuksellinen, mutta oleellista on se aate, jonka mukaan toimitaan. En ole luopunut aatteestani, painottaa Kattelus.

Hän on myös valmis keskustelemaan asiasta ja perustelemaan tarkoitusperänsä ja näkökantansa.

– En ole eroamassa keskustapuolueesta, sanoo Kattelus.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and