Vapaa toimittaja Polina Kopylova: Putinille tärkeintä ei ole titteli, vaan valta

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu torstaina Suomeen. Vapaa toimittaja ja kielenkääntäjä Polina Kopylova uskoo, että Putinin tärkein tehtävä on palauttaa Venäjän maine. Venäjä muistetaan tällä hetkellä parhaiten Krimin valtauksesta ja opposition kukistamisesta.

Kopylova totesi Yle TV1:n Päivän kasvo -ohjelmassa, että Putin johtaa nyt maata, jota lännessä nimitetään diktatuuriksi.

– Ainakin Venäjä on autoritäärinen maa. Ne asiantuntijat, jotka sanovat Venäjää diktatuuriksi ovat lähempänä totuutta kuin valhetta, sanoo Neuvostoliitossa syntynyt, nykyisin Suomessa asuva Kopylova.

– Todellista oppositiota ja puolueita ei ole syntynyt Venäjälle, koska ne “kopipeistatiin” aikoinaan lännestä. Puolueet perustettiin mielikuvituksen perusteella. Se vaikutti poliittiselta roolipelilta. Venäjällä on hyvin lyhyt kokemus demokratiasta.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen moni odotti, että Venäjästä olisi tullut demokratia, mutta toisin kävi. Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen rikollisuus lisääntyi, mutta ilmassa oli myös paljon toivoa. Sen jälkeen on tullut takapakkia. Nyt sama kehityskulku nähdään Puolassa Unkarissa.

– Puolueilla ei ole samanlaisia juuria kuin esimerkiksi kokoomuksella Suomessa, Popylova sanoo.

Alussa venäläiset luottivat Putiniin, koska uskottiin, että nuori mies vie Jeltsinin jälkeen maata eteenpäin ja poistaa korruptiota. Krimin valtauksen jälkeen hänen maineensa vain kasvoi.

Nyt tyytymättömyys taas kasvaa. Köyhyys lisääntyy etenkin Venäjän reuna-alueilla. Oppositio on heikko.

Kopylova ei ole vakuuttunut siitä, aikooko Vladimir Putin vielä pyrkiä presidentiksi maaliskuussa.

– Putin tavoite tavoite on säilyttää valtansa. Hän ei niin välitä titteleistä, Kopylova sanoo.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and