Vantaalaista naisvoimistelua, mölkkyä, humppaa – Näin Suomi markkinoi itseään Valkoisen talon edustalla

Washington-monumentin ja Valkoisen talon tuntumassa Mallilla järjestetyn Suomi-tapahtuman lupaprosessi kesti melkein vuoden.

Lopulta lupa heltisi viimein maanantaina ja lauantaina Suomi esittäytyi amerikkalaisille paraatipaikalla naisvoimisteluesityksellä, mölkyllä, polttopallolla ja pahvisilla Angry Birdseillä. Kävijöille tarjottiin myös mahdollisuus kokeilla, miltä tuntuu humpata.

– Mukana on suurlähetystön väkeä, heidän perheitään, suomalaisten järjestöjen edustajia, amerikkalaisia Suomen ystäviä ja voimisteluryhmä Vantaalta, Team Ajattomat. Neliosaisessa esityksessään he esittävät Suomen historiaa. Hieno esitys, suorastaan liikuttava, kertoo Washingtonin suurlähettiläs Kirsti Kauppi.

Eikä Suomi-tapahtumaa ilman saunaa. Amerikkaa parhaillaan kiertävä liikkuva Suomi-sauna ei tosin ollut mukana Washingtonin tapahtumassa muutoin kuin puheissa, sillä pääkaupunkiin sauna ehtii vasta joulukuussa. Tällä hetkellä sauna on päässyt Wisconsiniin saakka ja seuraavaksi se matkaa Michiganiin.

Presidentti Trump lensi kopterillaan yli

Satavuotiaan Suomen kunniaksi järjestetty perhetapahtuma jäi yleisömääriltään vaisuksi.

Suositulle puistoalueelle Washington Mallin nurmikentälle mahtuisi tuhansia tai kymmeniä tuhansia ihmisiä. Vuosittain alueella vierailee kymmeniä miljoonia ihmisiä.

Lehdistöneuvos Sanna Kangasharju arvioi, että tapahtumaan osallistui "satoja ihmisiä".

– Esityksiä on ollut katsomassa ehkä 100-150 ihmistä kerrallaan.

Suomalaisjärjestäjät ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä tapahtuman näkyvyyteen. Kangasharjun mukaan muiden maiden suurlähetystöt ovat hieman kateellisina kyselleet, kuinka suomalaisten onnistui päästä niin näkyvälle paikalle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpkin saattoi nähdä tapahtumasta vilauksen, sillä hän lensi helikopterillaan sen yli matkallaan kohti presidentin kesähuvilaa Camp Davidissä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and