Valtion tietoturvasta huolehtivat työntekijät lakkoon – työsopimus vaihtui, lomat lyhenivät

Puolustusvoimille ja sisäministeriölle turvallisia tietoliikenneyhteyksiä välittävän Suomen turvallisuusverkon työntekijät ovat menneet lakkoon, kertoo ammattiliitto Pro. Lakko alkoi tänään keskiyöllä, ja se päättyy Pron mukaan perjantaina kello 23.59.

Lakossa on noin sata työntekijää, jotka työskentelevät kymmenellä eri paikkakunnalla. Kaikkiaan yhtiöillä on työntekijöitä 13 toimipisteessä.

Työkiistassa on kyse siitä, että työntekijöiden mielestä heidän työehtojaan heikennettiin ulkoistuksen yhteydessä pari vuotta sitten. Silloin tietoliikenneverkkoa ylläpitäneet virkamiehet siirrettiin uuteen yhtiöön.

Pron mukaan työntekijöiden piti siirtyä uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä, mutta nyt heidän työaikansa on pidentynyt ja loma-aika lyhentynyt. Helsingin Sanomien mukaan erityisesti työntekijöitä suututtaa vuosilomien lyhentyminen 30 päivään. Pron mukaan lisätöitä ei ole korvattu millään tavoin.

Lakolla työntekijät pyrkivätkin päästä neuvottelemaan työehdoistaan, Pro kertoo.

Työnantaja HS:lle: Kenenkään palkka ei putoa

Työnantaja myöntää, että työntekijöiden loma-aika on lyhentynyt. Sen sijaan kenenkään palkka ei ole pudonnut, Erillisverkko-konsernin toimitusjohtaja Timo Lehtimäki sanoi tiistaina Helsingin Sanomissa.

– Ihan varmasti voin sanoa, ettei kenenkään palkka putoa. Pitkien lomien loppuminen tämän vuoden alussa on kaivertanut. Kyllä, kun siirrytään virkaehtosopimuksesta työehtosopimukseen, niin pitkät lomat loppuvat, Lehtimäki sanoi.

Turvallisuusverkko-yhtiö kuuluu valtion kokonaan omistamaan Erillisverkko-konserniin, jonka omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia.

Nyt käynnissä oleva lakko vaikuttaa jonkin verran käynnissä oleviin sotaharjoituksiin.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and