Uusi Tolkien-kirja julki – tarina kirjoitettiin sata vuotta sitten

Fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienilta (1892–1973) on julkaistu tänään torstaina uusi teos, sata vuotta sen jälkeen, kun Tolkien ensi kerran merkitsi kertomuksen muistiin. Julkaisusta kertovat esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC ja kirjan kustantaja HarperCollins.

Kirjan nimi on Beren ja Lúthien, ja se kertoo kuolevaisen miehen ja haltianaisen rakkaustarinan. Kirjan on toimittanut Tolkienin poika Christopher, 92. Versio tarinasta on aiemmin julkaistu osana Silmarillion-teosta.

Tolkien kirjoitti ensimmäisen version kertomuksesta vuonna 1917, vuosi sen jälkeen, kun hän oli palannut Sommen taistelusta. BBC:n haastattelema Tolkien-asiantuntija John Garth kuvaa, että kirjoittaminen oli Tolkienille keino käsitellä ensimmäisen maailmansodan kauhuja. Hän oli menettänyt Sommessa kaksi läheistä ystäväänsä.

Tarina oli kirjailijalle henkilökohtaisesti tärkeä: BBC:n mukaan nimet Beren ja Lúthien on kaiverrettu Tolkienin ja hänen vaimonsa Edithin hautakiveen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and