Uudet iskut uhkaavat Egyptin koptilaista kirkkoa

Egyptin kristityn koptilaisen kirkon johtajat ovat ilmoittaneet, että he peruvat kaikki heinäkuun tapahtumat ja toimintansa turvallisuusuhkan vuoksi.

Koptilaisen kirkon nimettömän virkailijan mukaan ohjeet on annettu suullisesti, jotta paniikkia ei pääse syntymään. Virkailijan mukaan kirkolle on myönnetty lisää turvallisuuspalveluja tällä viikolla.

Kirkkojen oville on lisätty turvallisuudesta huolehtivaa henkilökuntaa. Koptit ovat kertoneet myös aikaistavansa nuorisoleirien kotiinpaluuta.

Varoitus on seurausta viime kuukausien pommi-iskuista egyptiläisiin kirkkoihin. Toukokuussa iskussa kuoli 29 ihmistä. Palmusunnuntain pommi-iskussa kuoli 44 ihmistä. Terroristijärjestö Isis väittää olevansa iskujen takana.

Uutistoimisto Reutersin mukaan varoitus on annettu yksittäisille kirkonjohtajille. Varoituksen mukaan lisäiskujen vaara on olemassa.

Egyptin evankelisen kirkon johtaja, pastori Andrea Zaki kertoo, että turvallisuuspalvelu on varoittanut useasta hyökkäyksestä. Kokoukset ja kirkon järjestämät matkat keskeytetään väliaikaisesti kolmeksi viikoksi.

– Puhumme kirkon järjestämistä tapahtumista ja matkustamisesta. Kirkon palveluksiin varoitus ei vaikuta, Zaki kertoo.

Egyptin katolisen kirkon edustaja isä Rafik Greish kertoo, että kirkko noudattaa sisäministeriön antamaa ohjetta ja peruu kirkon matkoja ja leirejä toistaiseksi.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and