Uuden vaihtoehdon Saarakkala tukee Niinistöä jatkokaudelle

Entinen perussuomalainen, kesäkuussa Uuden vaihtoehdon riveihin siirtynyt kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ilmoittaa tukevansa Sauli Niinistöä jatkokaudelle. Saarakkala pitää Niinistöä sekä sisä- että ulkopoliittisesti Suomen kannalta parhaana vaihtoehtona presidentiksi.

– Hän on toiminut hyvin presidenttinä ja hänen puheensa ovat aina miellyttäneet korvaani. En näe ketään parempaa vaihtoehtoa. Maailmanpoliittinen tilanne on käymistilassa, joten ei ole Suomen edun mukaista lähteä vaihtamaan, perustelee Saarakkala.

Tukemista luonnollisesti helpottaa se, että Niinistö ei ole ehdolla kokoomuksen riveistä, vaan parhaillaan kerätään kannattajakortteja valitsijayhdistyksen perustamiseksi. Saarakkala myöntää, että ei tukisi Niinistöä, jos hän olisi kokoomuksen ehdokas.

Saarakkalan edustama Uusi vaihtoehto ei voi näissä vaaleissa asettaa omaa ehdokastaan presidentinvaaliin. Tilanne ei välttämättä olisi toinen, vaikka UV:llä olisi oma ehdokas.

– Se on spekulointia. Olen tuonut kantaani esille jo muutenkin, että tukisin Niinistön jatkokautta, toteaa Saarakkala.

Saarakkala pitää valitsijayhdistyksen perustamista tyylikkäänä vetona.

– En näe sitä taktikointina, vaan istuvalta presidentiltä tyylikkäänä ratkaisuna. Sille pitää antaa arvoa, sanoo Saarakkala.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and