Unto Hämäläinen: Sipilän riskianalyysi pudotti perussuomalaiset hallituksesta

Vuosikymmeniä kotimaista politiikkaa seurannut Helsingin Sanomien entinen toimittaja Unto Hämäläinen sanoi Päivän Kasvo -ohjelmassa, että hallituksen taival päättyi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) yritysjohtajamaiseen riskianalyysiin.

Myös perussuomalaisten uusi puheenjohtajisto ja puoluekokouksesta välittynyt ilmapiiri vaikuttivat siihen, että luottamusta ei enää löytynyt yhteistyön jatkamiseksi Sipilän ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa.

– Perussuomalaisten ottaminen hallitukseen kaksi vuotta sitten vaati kärsivällisyyttä etenkin keskustalta. Hallitusneuvotteluissa perussuomalaisia vietiin eteenpäin kädestä pitäen. Sitten tuli kolmikko Timo Soini, Jussi Niinistö ja Sampo Terho tavallaan takuumiehiksi, joiden kanssa toimittiin hallituksessa. Nyt heistä kukaan ei tavallaan ole enää asemissa. Ei ole enää sellaista luottomiestä tai luottonaista, jonka kanssa toimia hallituksessa, Unto Hämäläinen sanoi.

Hämäläisen mukaan perussuomalaisten siirtyminen oppositioon saattaa houkutella muutamia kansanedustajia eroamaan eduskuntaryhmästä. Suureen hajaannukseen hän ei usko.

Uusi hallitus rakennetaan Hämäläisen mielestä hyvin todennäköisesti keskustan, kokoomuksen, kristillisen liiton ja ruotsalaisen kansanpuoleen varaan.

– Käytännössä mitään muita [vaihtoehtoja] ei enää saa tästä eduskunnasta. Jos tämä menee karille, niin sitten uskoakseni ovat edessä uudet vaalit. Pidän hyvin todennäköisenä, että uusi hallitus syntyy – voi syntyä jo juhannukseen mennessä, Hämäläinen ennusti.

Hän myönsi, että uudet hallituskumppanit tuovat hallitusneuvotteluihin koko joukon vaatimuksia, joiden vuoksi hallitusohjelmaa on kirjoitettava uusiksi.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and