Uganda ajaa vaatekuria virkamiehille

Uganda ajaa tiukkaa virkapukeutumista virkamiehilleen. Julkisista palveluista vastaava ministeriö on julkaissut nootin, jossa virkamiehiä käsketään pukeutumaan "säädyllisesti".

Kiristyneistä vaateohjeista kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Naisten on pidettävä povi, napa, selkä ja polvet piilossa ja vältettävä hiuslisäkkeitä. Hihattomat ja läpinäkyvät yläosat on kielletty, kuten myös kirkkaat kynsilakat. Kynnet saavat olla enintään kolme senttimetriä pitkät.

Miehiltä vaaditaan pitkähihaisia paitoja ja housut eivät saa olla liian tiukat. Hiukset on syytä leikata lyhyiksi. Suositeltuja puvun värejä ovat tummanvihreä, ruskea, tummansininen, harmaa ja musta. Vain mustat ja ruskeat kengät ovat hyväksyttyjä.

Ohjeistus koskee kaikkia Ugandan virkamiehiä, joilla ei ole varsinaista virkapukupakkoa. Pukuohjeistuksen rikkomisesta seuraa rangaistus, mutta tiedossa ei ole, millä tavoin esimerkiksi liian tiukasta paidasta rangaistaan.

Ohjeistuksen antanut ministeriö perustelee pukukuria kansalaisilta saaduilla valituksilla. Vaateohje on kuitenkin peräisin vuonna 2010 annetusta ohjeesta, johon kiinnitetään huomiota vasta nyt.

Vaikka virallinen ohjeistus sisältää neuvoja sekä miehille että naisille, Ugandassa koetaan, että ohjeistuksella halutaan puuttua juuri naisten pukeutumiseen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and