Tviitit: Pencen mukaan Trump “valitsi amerikkalaiset”, Kanadan Trudeau “erittäin pettynyt”

Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoo Twitterissä, että Kanada on erittäin pettynyt Yhdysvaltain päätökseen vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta. Pääministerin mukaan Kanada on järkkymätön sitoutumisessaan ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun sekä puhtaan talouskasvun tukemiseen.

Vaaleissa Trumpin vastaehdokkaana ollut Hillary Clinton sanoo irtisanomisen olevan "historiallinen virhe."

– Maailma etenee yhdessä ilmastonmuutoksen suhteen. Pariisista vetäytyminen jättää amerikkalaiset työntekijät ja perheet taakseen, Clinton kirjoitti.

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence kehuu presidentti Donald Trumpin päätöstä vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta. Pence kirjoittaa, että sekä amerikkalaiset että koko maailma näki jälleen kerran, että Trump on valinnut laittavansa etusijalle amerikkalaiset työpaikat ja työntekijät.

Varapresidenttinä presidentti Barack Obaman kaudella toiminut Joe Biden sen sijaan kritisoi päätöstä Twitterissä. Biden sanoo, että sopimuksesta vetäytyminen vaarantaa Yhdysvaltain turvallisuuden sekä mahdollisuuden puhtaan energian tulevaisuuteen.

Suomen pääministeri Juha Sipilä sanoo, että EU:n ja Kiinan yhteistyötä on entisestään tiivistettävä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Lähteet: Yle, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and