Turvapaikanhakijoiden mielenosoitus siirretty turvallisuussyistä Tukholmassa – Mielenosoittajia vastaan hyökättiin tiistaina

Tukholmassa mieltään osoittavat turvapaikanhakijat on siirretty Vanhastakaupungista Södermalmille. Äärioikeistolainen ryhmittymä hyökkäsi eilen tiistaina mielenosoittajia vastaan, kertovat useat ruotsalaismediat.

Poliisi on siirtänyt mielenosoituksen turvallisuussyistä ja lisännyt sen valvontaa, kertovat muun muassa sanomalehdet Expressen ja Aftonbladet.

Poliisin viharikosryhmä tutkii tiistaista välikohtausta pahoinpitelynä. Ketään ei toistaiseksi ole otettu kiinni.

Poliisi ei ole vahvistanut hyökkääjää

Äärioikeistolainen Nordisk Ungdom -järjestö hyökkäsi mielenosoittajia vastaan Tukholman Vanhankaupungin Mynttorgetilla tiistaina kello kahdeksan jälkeen illalla, kertovat silminnäkijät medialle. Ruotsin television mukaan ryhmittymä on myös kertonut omalla kotisivulla olleensa paikalla.

Poliisi ei kuitenkaan ole vahvistanut, mikä ryhmittymä oli hyökkäyksen takana. Hyökkääjät heittivät mielenosoittajien joukkoon savupommin.

– He huusivat: "Abdullah, Mohammed, menkää kotiin, refugees go home, kertoo Ahmad Rahimi Expressenissä.

Kolme turvapaikanhakijaa loukkaantui lievästi. Yksi vietiin sairaalaan. Poliisin mukaan hyökkääjiä oli noin 15.

Video hyökkäyksestä leviää somessa

Hyökkäys tallentui myös kameralle, ja se on levinnyt sosiaalisessa mediassa.

Turvapaikanhakijoiden istumamielenosoituksen tarkoituksena on yrittää estää afganistanilaisten karkotukset takaisin kotimaahansa. Heidän mielestään maa on liian vaarallinen.

Mielenosoitukset alkoivat sunnuntaina, ja turvapaikanhakijat aikovat jatkaa niitä koko viikon tai pidempään. He toivovat, että Ruotsin maahanmuuttoviraston pääjohtaja tulisi kuulemaan heitä.

– Meillä on lupa 30 päiväksi, mutta tarpeen vaatiessa haemme uuden luvan. Jos [pääjohtaja] Ribbenvik ei tule, emme mekään lopeta. Mielenosoitus on hyvä ratkaisu. Lopettakaa karkotukset Afganistaniin, sanoo mielenosoittajien edustaja Fatemeh Khavari SVT:lle.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and