Turkki syyttää Saksaa alentuvasta asenteesta – “Vetäkää vain joukkonne pois”

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoo, että Saksa on vapaa vetämään joukkonsa pois Incirlikin tukikohdasta Turkista, kertoo uutistoimisto Reuters.

Saksan liittokansleri Angela Merkel väläytti joukkojen vetämistä Icirlikistä, kun Turkki ei päästänyt Saksan parlamentin puolutusvaliokunnan jäseniä vierailulle tukikohtaan. Saksa on lähettänyt Turkkiin noin 250 sotilasta äärijärjestö Isisin vastaisia operaatioita varten.

Çavuşoğlu kehottaa televisioyhtiö NTV:n haastattelussa Saksaa luopumaan alentuvasta asenteestaan Turkkiin.

– Ette voi enää kohdella Turkkia niin kuin haluatte. Jos haluatte lähentyä Turkkia, kohdelkaa sitä ystävänä älkääkä käyttäytykö kuin pomo, Çavuşoğlu sanoi.

Turkin ja Saksan välit ovat kristyneet viime aikoina. Välejä kiristää muun muassa se, että Saksa kielsi Turkkia kampanjoimasta Saksassa ennen kansanäänestystä Turkin presidentin vallan lisäämisestä.

Merkel on myös sanonut, etteivät Saksassa asuvat turkkilaiset saa äänestää, jos Turkki järjestää kansanäänestyksen kuolemanrangaistuksesta.

Turkkia suututtaa myös se, että Saksa on myöntänyt turvapaikkoja turkkilaisille, joita Turkki syyttää osallisuudesta heinäkuiseen vallankaappausyritykseen. Vallankaappausyrityksen jälkeen Turkki aloitti laajat puhdistukset armeijassa, oikeuslaitoksessa ja julkishallinnossa.

Lähde: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and