Turkki pitää kuusi ihmisoikeusaktivistia pidätettyinä

Turkissa pidätettyinä olleet kuusi ihmisoikeusaktivistia eivät pääse vapaiksi. Turkkilainen tuomioistuin päätti varhain tänään, että kuusikko pysyy pidätettynä.

Ryhmään kuuluu ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Turkin maajohtaja Idil Eser.

Syyttäjät epäilevät, että kuusikko on tehnyt rikoksen terrorijärjestön nimissä olematta järjestön jäseniä. Amnesty on tuominnut pidätyksen ja syytteet oikeuden irvikuvaksi.

Eser ja yhdeksän muuta aktivistia otettiin kiinni Istanbulin läheisellä saarella 5. heinäkuuta. Heistä kuusi pidätettiin ja neljä päästettiin vapaiksi.

Puhdistukset jatkuvat Turkissa

Viime kesänä tapahtunut epäonnistunut vallankaappausyritys langetti pitkät varjot maan ylle.

Turkin hallinto irtisanoi viime perjantaina tuhansittain poliiseja, akateemikkoja ja virkamiehiä. Kaiken kaikkiaan yli 7 000 ihmistä sai potkut tehtävistään. Lisäksi sadat jo eläköityneet sotilaat ja poliisit menettivät sotilasarvonsa.

Kaiken kaikkiaan 150 000 ihmistä on syrjäytetty tai irtisanottu tehtävistään heinäkuun 2016 vallankaappausyrityksen jälkeen. Lisäksi noin 50 000 on pidätetty. Puhdistukset ovat kohdistuneet erityisesti Turkin armeijaan.

Siviilivaatteissa olevia miehiä näkyy linja-auton ikkunan läpi. Heillä on kädet selän takana.
Pidätettyjä sotilaita kuljetettiin oikeustalolle Istanbulissa viisi päivää kaappausyrityksen jälkeen.Sedat Suna / EPA

Lähde: STT, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and