Turkin presidentti uhkasi leikata pettureilta päät

Turkin presidentti on uhannut leikata viime vuoden vallankaappausuritykseen osallistuneilta pettureilta päät. Erdogan esitti rehvakkaan uhkauksensa vallankaappauksessa menehtyneiden muistoksi järjestetyssä tilaisuudessa lauantai-iltana Istanbulissa.

Erdogan lupasi myös allekirjoittaa kuolemanrangaistusta puoltavan lain, jos sellainen menee Turkin parlamentissa läpi. Siitä huolimatta, että lain läpimeno parlamentissa tarkoittaisi Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen katkeamista.

Tilaisuus järjestettiin myöhään lauantai-iltana silllalla, jonka katkaiseminen aloitti vallankaappausyrityksen vuosi sitten. Silta on sittemmin nimitetty uudelleen heinäkuun 15. päivän marttyyrien silllaksi.

Vallankaappausyrityksessä kuoli 249 ihmistä.

Puhdistukset jatkuvat edelleen

Vallankaappausyrityksen jälkeen alkaneet ja erityisesti Turkin armeijaan, virkamieskuntaan ja akateemikkoihin kohdistuneet puhdistukset ovat jatkuneet vielä tällä viikkolla. Perjantaina yli 7 000 ihmistä irtisanottiin tai syrjäytettiin tehtävistään.

Kaiken kaikkiaan yli vuoden kestäneissä puhdistuksissa on vangittu yli 50 000 ihmistä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and