Tšetšenian Ramzan Kadyrov: “Meillä ei ole homoja”

Venäjään kuuluvan Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov on jälleen kiistänyt, että alueella kidutettaisiin tai tapettaisiin homoseksuaaleja. Kadyrov antoi haastattelun amerikkalaiselle kaapeliverkkokanavalle HBO:lle.

Homojen asema Tšetšeniassa on herättänyt kansainvälistä huolta etenkin sen jälkeen, kun venäläislehti Novaja Gazeta raportoi alueen turvallisuusviranomaisten vainoavan homoseksuaaleja.

Kadyrov väittää HBO:n haastattelussa, ettei Tšetšeniassa asu lainkaan homoja.

– Se on potaskaa. Meillä ei ole sellaisia ihmisiä täällä. Meillä ei ole homoja. Jos sellaisia on, ottakaa ne Kanadaan, hän sanoo.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on aiemmin todennut, ettei Kreml näe syytä olla uskomatta Kadyrovia, kun tämä sanoo, ettei vainoja tapahdu.

Yhdysvaltoja “ei voi nähdä vihollisena”

Kadyrov kommentoi haastattelun aikana myös Yhdysvaltoja sekä Venäjän asemaa ydinasevaltana. Hän sanoo Venäjän kykenevän tuhoamaan vastustajansa ydinaseilla, vaikka maata vastaan hyökättäisiin.

Kadyrovin mukaan Yhdysvallat harjoittaa Venäjän vastaista politiikkaa, muttei ole kuitenkaan varsinainen vihollinen.

– Yhdysvallat ei ole niin vahva valtio, että voisimme nähdä sen Venäjän vihollisena, hän sanoo.

Lue lisää aiheesta:

Yle tapasi Tšetšenian vainoja paenneita homomiehiä – "Korviin kiinnitettiin johdot ja ystävääni kidutettiin sähköiskuin"

Ylen kysymys homojen tilanteesta hermostutti Venäjän ulkoministeriön: "Lähdettekö Tšetšeniaan vai pelkäättekö?"

Venäläislehti: Ainakin 27 teloitettu Tšetšeniassa ilman oikeudenkäyntiä

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and