Trumpin puheet kyberturvallisuusyhteistyöstä Venäjän kanssa nostattavat kulmakarvoja Usassa – Trump peruu tviittejään

Yhdysvaltain presidentin Twitter-viesti verkkoturvallisuusyhteistyöstä Venäjän kanssa on herättänyt arvostelua Yhdysvalloissa.

Donald Trump kirjoitti sunnuntaiaamuna Twitter-tilillään, että hän keskusteli Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Hampurissa G20-kokouksessa kyberturvallisuusyksiköstä, joka estäisi muun muassa verkkohyökkäykset vaaleihin.

Useat Trumpin republikaanipuolueen edustajat kritisoivat ajatusta yhteistyöstä, kun juuri Venäjää epäillään sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin viime vuonna. Monet kommenteista ovat olleet pilkallisia.

Myöhemmin sunnuntaina julkistetussa viestissään Trump kirjoitti, että pelkkä keskustelu Putinin kanssa ei tarkoita, että jokin keskus olisi tulossa.

Trumpin ja Putinin tapaaminen Hampurissa venyi odotettua pidemmäksi.

Presidentit keskustelivat muun muassa Venäjän vaikutusyrityksistä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Putin kiisti yritykset vaikuttaa tulokseen. Trump ei ole suoraan ilmaissut, uskooko hän Putinia.

Lähteet: AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and