Trumpin kesken jäänyt tviitti hämmentää netissä: Mitä tarkoittaa covfeve?

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin yöllinen viesti Twitterissä on herättänyt hämmennystä. Presidentin tviitti loppuu kesken lauseen väärin kirjoitettuun sanaan.

"Despite the constant negative press covfefe" olisi suomeksi luultavasti "Huolimatta median jatkuvasta kielteisestä huomiosta", mutta viimeinen sana coverage, huomio, on jäänyt tunnistamattomaan muotoon covfefe.

Viesti ei myöskään jatku millään tavalla. Trump on aiemmin arvostellut kovasanaisesti mediaa, jonka nimettömiin lähteisiin perustuvia uutisia hän on väittänyt keksityiksi.

Yleensä presidentin kirjoitusvirheet korjataan nopeasti. Nyt näin ei ole kuitenkaan käynyt, vaan hieman puolenyön jälkeen lähetetty keskeneräinen viesti on pysynyt jo neljättä tuntia Trumpin Twitter-syötteen kärjessä.

Kirjoitusvirhe herätti irvailijat

Sosiaalisessa mediassa keskeneräinen viesti ja entuudestaan tuntematon sana on hämmentänyt ja huvittanut. Trumpin vastustajille tviitti on tarjonnut herkullisen tekosyyn irvailla presidentille.

Tviittejä ovat koonneet muun muassa sanomalehti USA Today, uutissivusto Buzzfeed ja sanomalehti New York Times.

"Tehdään Amerikasta taas Covfefe".

Monien mielestä sana covfefe muistutti sanaa coffee, kahvi.

"Tuollaista minullakin on, kun pitäisi saada jotain tehtyä ennen ensimmäistä covfefe-kuppia".

Viestintämoka?

Ihmetystä herätti myös se, ettei viestiä ollut poistettu. Presidentin itsensäkin on kerrottu epäilleen Valkoisen talon viestintäosaston kykyä hoitaa tehtäviään. Osaston johtajan Michael Dubken erosta uutisoitiin tiistaina.

"Jo 22 minuuttia on kulunut. Kyllä hänen oli tarkoituskin sanoa covfefe".

Presidentin tiedottajan Sean Spicerin odotettiin joka tapauksessa puolustavan erikoista sanavalintaa aamulla.

"Spicer huomenna: Presidentin tviitti puhuu puolestaan".

Onko kaikki hallinnassa?

Joissain käyttäjissä keskeneräinen tviitti herätti huolta.

"Kukapa meistä ei olisi tehnyt noloa kirjoitusvirhemokaa samalla, kun voisi lähettää noin 750 ydinpommia milloin vain ja minne vain."

"Ei hätää. Kaikki on covfefessä."

Sanakirja Merriam-Webster, joka on aiemminkin pilaillut presidentin ja hänen hallintonsa sanavalintojen kustannuksella, yhtyi vitsailuun.

"Herää. Käy Twitterissä. Oho… Yrittää katsoa sanak… Katuu Twitter-käyntiä. Menee takaisin nukkumaan."

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and