Trumpin ja Putinin ensimmäinen kättely tallentui videolle – “Paljon puhuttavaa”

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän Vladimir Putin ovat kätelleet ensimmäistä kertaa. Kättely tapahtui, kun presidentit saapuivat Saksan isännöimään G20-kokoukseen Hampurissa.

Isäntämaa Saksan kuvaaja videoi kättelyn.

Trump ja Putin käyvät kahdenvälisiä keskusteluja myöhemmin tänään. Putin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan presidentit vaihtoivat kätellessään pari sanaa tulevasta tapaamisesta.

Yle uutiset lähettää verkkosivuillaan suoraa videokuvaa maailman talousmahtien G20-kokouksesta ja sitä vastustavista mielenosoituksista.

G20-kokouksen ryhmäkuva.
Lukas Barth / EPA

“Paljon puhuttavaa”

Presidentti Trump on tviitannut odottavansa tapaamisia maailman johtajien kanssa, mukaan lukien Putinin tapaamista. Trumpin mukaan keskusteltavaa on paljon.

Myös Putinin tiedottaja Peskov totesi, että myös Putin odottaa tapaamista. Tapaamiseen on ladattu paljon odotuksia, mutta tutkija Kadri Liikin mukaan johtajien henkilökohtainen kontakti on itse asiasisältöä tärkeämpää.

Lue myös:

Trump ja Putin tapaavat tänään – Kehonkieli on tärkeämpää kuin asiasisältö

Nämä viisi asiaa ovat esillä tänään G20-kokouksessa Hampurissa

Lähteet: AP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and