Trump vierailulla Pariisissa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on saapunut Pariisiin.

Vierailun tarkoituksena on juhlistaa Ranskan huomista kansallispäivää. Samaan aikaan tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun ensimmäiset yhdysvaltalaiset joukot saapuivat Ranskaan ottaakseen osaa ensimmäiseen maailmansotaan.

Trump tapaa kaksipäiväisen vierailunsa aikana Ranskan presidentin Emmanuel Macronin useaan kertaan. Miesten poliittiset näkemykset mm. ilmastonmuutoksen torjunnasta poikkeavat suuresti toisistaan.

Ennakkotietojen mukaan presidenttien tarkoituksena on laittaa erimielisyydet sivuun ja yrittää löytää yhteisiä kantoja mm. Syyrian sodasta, kansainvälisestä turvallisuudesta ja terrorismin torjunnasta.

Trumpin ohjelmaan kuuluu myös tutustumista Pariisin nähtävyyksiin, mm. Les Invalides'in sotamuseoihin.

Yle esittää Macronin ja Trumpin tapaamisen suorana lähetyksenä Suomen aikaa noin kello 16.30 sekä presidenttien yhteisen tiedotustilaisuuden kello 19.15.

Trump oli Euroopassa myös viime viikolla, jolloin hän kävi Puolassa ja G20-kokouksessa Hampurissa. G20-kokous osoitti, että Trumpin ilmasto- ja kauppapolitiikka eristävät Yhdysvaltoja pahoin muusta maailmasta.

Tänään Pariisiin saapuu myös Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Lähteet: AP, Reuters, Yle Uutiset

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and