Trump tyytyväinen tapaamiseensa Putinin kanssa G20-kokouksessa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tyytyväinen tapaamiseensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Trump sanoi Putinin tapaamisen olleen mahtava. Hän kommentoi asiaa lauantaina aamupäivällä ensimmäistä kertaa eilen tapahtuneen kohtaamisen jälkeen.

Trump kertoi myös, että hän ja Ison-Britannian pääministeri Theresa May käyvät keskusteluja kauppasopimuksesta. Trump keskusteli Mayn kanssa aamulla.

– Siitä tulee todella, todella iso sopimus, todella voimakas, iso sopimus molemmille maille, Trump sanoi.

Britannian on neuvoteltava uusiksi kauppasopimuksia sen jälkeen, kun maa jättää Euroopan unionin. Trump on tukenut Britannian EU-eroa.

Trump myös kiitteli Saksan liittokansleria Angela Merkeliä G20-kokouksen järjestelyistä, joita hän luonnehti fantastisiksi huolimatta mielenosoituksista, joiden seurauksena esimerkiksi Trumpin vaimo Melania jäi jumiin majapaikkaansa tunneiksi.

Trumpin lauantain tapaamislistalla olivat myös Kiinan johtaja Xi Jinping, Japanin pääministeri Shinzo Abe, Indonesian presidentti ja Singaporen pääministeri. Hän vieraili myös naisyrittäjyyteen liittyvässä tapahtumassa tyttärensä Ivankan ja liittokansleri Angela Merkelin kanssa.

Lähteet: AFP, AP

Lue myös: G20-kokous jatkuu – EU:n edustaja: Johtajat saavat aikaan yhteisen päätöslauselman

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and