Trump: Transihmiset eivät saa palvella Yhdysvaltojen asevoimissa

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on ottanut keskiviikkona pikaviestipalvelu Twitterissä jyrkän kannan transihmisten oikeuteen palvella maan asevoimissa.

Hänen mukaansa transihmiset eivät voi osallistua missään muodossa Yhdysvaltojen asevoimiin. Trump perustelee näkemystään transihmisistä aiheutuvilla lääketieteellisillä kuluilla ja häiriöillä.

Trumpin linjaus on täyskäännös presidentti Barack Obaman kaudella liikkeelle lähteneestä lakialoitteesta, joka olisi toteutuessaan sallinut transihmisten palvella avoimesti asevoimissa. Viime kuussa Yhdysvaltojen puolustusministeri James Mattis ilmoitti, että tämän suunnitelman toimeenpanoa tullaan siirtämään.

Transihmiset ovat muun muassa transsukupuolisia ja muunsukupuolisia ihmisiä, joiden syntymässä määritelty sukupuoli ei vastaa heidän kokemustaan.

– Konsultoituani kenraaleitani ja sotilasasiantuntijoita annan tiedoksenne, että Yhdysvaltojen hallitus ei hyväksy tai salli, että transsukupuoliset henkilöt palvelevat missään ominaisuudessa Yhdysvaltojen asevoimissa. Meidän asevoimiemme täytyy keskittyä selkeään ja ylivoimaiseen voittoon, eikä sitä voida rasittaa suunnattomilla lääketieteellisillä kuluilla ja häiriöillä, jotka transukupuoliset ihmiset asevoimissa toisivat mukanaan, presidentti Donald Trump twiittasi.

Jutussa on käytetty lähteenä CNN:ää.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and