Trump puolustaa poikaansa – “poliittisen historian suurin noitajahti”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on Twitter-tilillään puolustanut poikaansa Donald Trump nuorempaa Venäjä-kohussa.

Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr joutui huomion kohteeksi, kun The New York Times -lehti paljasti hänen tavanneen viime vuoden kesäkuussa venäläisen asianajajan päästäkseen käsiksi Hillary Clintonin kampanjalle haitalliseen tietoon.

Donald Trump Jr julkisti eilen sähköpostikirjeenvaihtonsa asiasta.

– Poikani Donald teki hyvää työtä viime yönä. Hän oli avoin, läpinäkyvä ja viaton. Tämä on suurin noitajahti poliittisessa historiassa. Surullista! Trump kirjoitti Twitter-tilillään.

Lisäksi Trump kirjoitti myös, että "vale-median" lähteet ovat usein keksittyjä ja olemattomia.

Aiemmin Trump oli edustajansa välityksellä tiedottanut, että Donald Trump nuorempi on korkealaatuinen henkilö (high-quality person).

Venäjä vähättelee tapaamista

Venäjän ulkoministeri luonnehti tapausta yritykseksi tehdä kärpäsestä härkänen.

– Kuulin yllätyksenä, että venäläistä asianajajaa, naista, syytetään ja Trumpin poikaa syytetään tapaamisesta. Minusta tämä on villiä, ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi tiedotustilaisuudessa Brysselissä.

– Jos joku puhuu asianajajalle, mitä ongelmaa tai uhkaa siinä olisi? En tiennyt tästä, kuulin asiasta televisiosta, Lavrov jatkoi.

Lavrovin mukaan väitteissä Venäjän sekaantumisesta vaaleihin on kyse yrityksestä kumota vuoden 2016 presidentinvaalien tulokset.

– Joka kerran kun he alkavat kysellä meiltä, miksi sekaannuimme, kysymme: Esittäkää yksikin fakta, Sergei Lavrov sanoi.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kiinnitti huomiota siihen, että tiedot tapaamisesta tulivat julkisuuteen pian Trumpin ja Putinin tapaamisen jälkeen.

Peskov sanoi, että kaikkiaan tapaus alkaa muistuttaa venytettyä televisiosarjaa.

– Vielä kerran toistan, ei ole tarpeen vetää meitä jollain tavoin mukaan tähän televisiosarjaan – me emme sellaisiin sarjoihin osallistu, Peskov sanoi. Hän ei suostunut tarkentamaan, minkä genren televisiosarjaa hän tarkoitti.

RIA Novostin toimittaja arveli, että Peskov viittasi yhdysvaltalaiseen House of Cards -televisiosarjaan.

Agalarov-kontakti nousi taas pintaan

Jos Donald Trump nuorempi ajatteli katkaisevansa kohulta siivet julkaisemalla sähköpostit, hän erehtyi pahasti.

Julkaistujen viestien perusteella häntä lähestyi viime vuoden kesäkuussa sähköpostitse venäläisen pop-laulajan Emin Agalarovin edustajana toimiva brittiläissyntyinen Rob Goldstone.

Emin Agalarov on kiinteistömagnaatti Aras Agalarovin poika. Trump teki Agalarovin kanssa yhteistyötä tuodessaan Miss Universum -kisat Moskovaan vuonna 2013.

– Emin soitti juuri minulle ja pyysi ottamaan yhteyttä sinuun jostakin hyvin mielenkiintoisesta. Venäjän kruununsyyttäjä tapasi hänen isänsä Arasin tänä aamuna ja tapaamisessa lupasi tarjota Trumpin kampanjalle joitakin hyvin virallisia asiakirjoja ja informaatiota, jotka paljastaisivat Hillaryn ja hänen kanssankäymisensä Venäjän kanssa ja olisivat hyvin hyödyllisiä isällesi, Rob Goldstone kirjoitti 3. kesäkuuta vuonna 2016.

Venäjällä ei ole kruununsyyttäjää. Venäjän valtionsyyttäjä on ollut vuodesta 2006 lähtien Juri Tšaika.

Donald Trump Jr: “I love it”

Sähköpostiviesteissä Donald Trump nuorempi vaikutti innokkaalta saamaan arkaluontoista tietoa venäläistahoilta.

– Tämä on tietysti hyvin korkean tason arkaluontoista informaatiota mutta se on osa Venäjän ja sen hallituksen tukea herra Trumpille – Arasin ja Eminin auttamana, Goldberg jatkoi.

– Kiitos, Rob, arvostan tätä. Olen juuri nyt liikkeellä mutta ehkä puhun Eminille ensin. Näyttää, että meillä on aikaa, ja jos se on mitä sanot, olen innoissani [I love it], erityisesti myöhemmin kesällä. Voisimmeko soitella heti ensi viikon alussa, kun olen päässyt takaisin? Donald Trump nuorempi vastasi.

Tästä sähköpostiviestistä seurasi Trump nuoremman, Trumpin vävyn Jared Kushnerin ja Trumpin silloisen kampanjapäällikön Paul Manafortin tapaaminen venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan kanssa kesäkuun 9. päivänä.

Donald Trump nuoremman mukaan tapaaminen ei johtanut mihinkään, koska Veselnitskajan tarjoamat tiedot olivat epämääräisiä ja tämä halusi keskustella enemmän venäläislasten adoptioista.

Venäjä kielsi adoptiot Yhdysvaltoihin vastauksena niin sanotulle Magnitski-laille, joka asetti pakotteita venäläisen asianajajan Sergei Magnitskin vankilakuolemaan sekaantuneita viranomaisia vastaan.

Lähteet: AP, Reuters, Tass

Aiemmin aiheesta:

Trump Junior selittää: Jälkikäteen ajateltuna tekisin asiat mahdollisesti hieman toisin

Analyysi: Oliko Trump JR todella näin tyhmä?

Trumpin Venäjä-syytöksissä jälleen uusi käänne: Trump Junior myöntää saaneensa tarjouksen Venäjän tuesta isänsä vaalikampanjassa

Trumpin pojan sähköpostipaljastukset kuohuttavat Yhdysvalloissa

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and