Trump: Pohjois-Korea saa vastaansa tulta ja raivoa, jos se jatkaa uhkailua

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo Pohjois-Korean saavansa vastaan "tulta ja raivoa", jos maa jatkaa Yhdysvaltain uhkailua.

– Sellaista tulta ja raivoa, jota maailma ei ole ennen nähnyt, Trump sanoi.

Trumpin kovasanaiset kommentit kuultiin sen jälkeen kun sanomalehti Washington Post oli julkaissut jutun, jossa kerrottiin, että Pohjois-Korea pystyy nyt varustamaan ohjuksensa ydinkärjillä.

Lehti kertoi yhdysvaltalaisiin tiedustelulähteiisiin viitaten, että mannertenvälisiä ohjuksia viime aikoina testannut Kim Jong-unin hallinto on onnistunut vihdoin kehittämään tarpeeksi pienen ydinkärjen. Japanin puolustusministeriö sanoi aiemmin tiistaina pitävänsä tätä mahdollisena.

Yhdysvaltoja huolestuttaa Pohjois-Korean ydinaseohjelman eteneminen siihen pisteeseen, että maa pystyisi iskemään ydinkärjellä amerikkalaisiin kohteisiin. Yhdysvallat on varoittanut aiemminkin olevansa valmis tarvittaessa voimankäyttöön Pohjois-Korean suhteen. Samalla maa on kuitenkin korostanut pitävänsä parempana diplomatian keinoja, pakotteet mukaan lukien.

Lauantaina YK:n turvallisuusneuvosto päätti yksimielisesti asettaa Pohjois-Korealle uusia pakotteita sen ohjuskokeiden takia.

Pohjois-Korea raivostui pakotteista. Viikonloppuna se ilmoitti antavansa Yhdysvalloille ydinaseillaan "ankaran oppitunnin", jos maa ryhtyy sotilaallisiin toimiin.

Lähteet: Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and