Trump onnitteli Irakin pääministeriä Mosulin voitosta

Yhdysvallat kiitti Irakia Mosulin valtaamisesta maanantaina ja kutsui sitä "tärkeäski virstanpylvääksi" islamilaisen terrorismin torjunnassa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump onnitteli Irakin pääministeriä Haider al-Abadia ja Irakin turvallisuusjoukkoja Mosulin voitosta.

– Mosulin voitto osoittaa, että islamistien "päivät Irakissa ja Syyriassa ovat luetut", Trump totesi pääministeri Haider al-Abadin osoittamassaan julkilausumassa.

Trump sanoo kirjallisessa julkilausumassa, että Yhdysvallat pyrkii edelleen Isisin "täydelliseen tuhoamiseen". Trump myös ilmaisi surunvalittelunsa tuhansien Isisin toiminnan seurauksena kuolleiden läheisille tai muutoin Isisin terrorisoimille.

– Presidentti Trumpin ja Amerikan kansan puolesta onnittelen pääministeri Abadia ja Irakin kansaa Mosulin vapauttamisesta, sanoi puolestaan Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson. Tämä on tärkeä virstanpylväs Isisin maailmanlaajuisessa torjumisessa ja korostaa Irakin turvallisuusjoukkojen johtamaa kansainvälistä ponnistelua, hän sanoi.

Irakin pääministeri Haider al-Abadi julisti jo aiemmin saaneensa voiton Isisitä Irakin toiseksi suurimmassa kaupungissa Mosulissa lähes yhdeksän kuukautta kestäneiden taisteluiden jälkeen.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and