Trump: Meksikon presidentti soitti ja kehui – nyt Valkoinen talo myöntää, ettei se pidä paikkaansa

Valkoinen talo myöntää, että presidentti Donald Trumpin puheet saamistaan kehupuheluista eivät tarkalleen ottaen pidä paikkaansa.

Trump kertoi aiemmin tällä viikolla, kuinka Meksikon presidentti oli soittanut hänelle kehuakseen hänen maahanmuuttopolitiikkaansa. Viime viikolla Trump sanoi Yhdysvaltain partiolaisten johtajan soittaneen kiittääkseen huomiota herättäneestä puheesta partiolaisten suurleirillä heinäkuussa.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders sanoi keskiviikkona toimittajille, että puheluita ei ole tapahtunut. Keskustelut on kuitenkin käyty, hän sanoi.

– En sanoisi sitä valheeksi. Se on aika rohkea syytös, Sanders sanoi keskiviikkona toimittajille.

– Nämä keskustelut käytiin, mutta ei puhelimessa. Hän kävi ne henkilökohtaisesti.

Meksiko ja partiolaiset kiistävät puhelut

Meksikon hallitus antoi keskiviikkona ymmärtää, ettei Trumpin mainitsemaa puhelua ole koskaan soitettu.

Trump oli kuvannut presidentti Enrique Peña Nieton suoneen hänelle puhelimessa suitsutusta laittoman siirtolaisuuden pysäyttämisestä.

– He [meksikolaiset] sanoivat, että heidän etelärajallaan on enää hyvin vähän tulijoita, koska ihmiset tietävät, etteivät he pääse meidän [Yhdysvaltain] rajamme yli, mikä on äärimmäinen kohteliaisuus, Trump kertoi.

Valkoisen talon tiedottaja selitti keskiviikkona, että Trump oli itse asiassa keskustellut Peña Nieton kanssa Saksan G20-kokouksessa heinäkuussa.

Partiolaispuhelu taas liittyy Trumpin puheeseen partiolaisten juhlassa Länsi-Virginiassa heinäkuun lopussa.

Puheessaan Trump muun muassa arvosteli presidentti Barack Obamaa, entistä kilpakumppaniaan Hillary Clintonia ja mediaa. Puhe sai poliittisuutensa takia ristiriitaisen vastaanoton, ja partiolaisjärjestö korosti julkisuudessa liikkeen puolueettomuutta.

Viime viikolla Trump kuitenkin kertoi Wall Street Journal -lehden haastattelussa saaneensa kiitospuhelun partiolaisten johtajalta.

– Hänen mukaansa se oli paras puhe, joka heille on koskaan pidetty, ja he olivat erittäin kiitollisia, Trump sanoi.

Politico-lehti julkaisi tiistaina haastattelun litteroituna. Keskiviikkona partiolaisjärjestö ilmoitti, ettei kukaan sen johtajista ole tiettävästi soittanut Trumpille.

Valkoisen talon tiedottaja Sanders selitti toimittajille Trumpin viitanneen siihen, että useat partiolaisten johtohahmot kävivät puheen jälkeen kiittämässä Trumpia henkilökohtaisesti.

Lähde: AP

Lue myös:

Valkoinen talo: Presidentti auttoi poikaansa muotoilemaan Venäjä-lausuntonsa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and