Trump kyseenalaistanut Venäjä-tutkijan puolueettomuuden – Muellerin ja Comeyn suhde ei erityisen läheinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kyseenalaistanut presidentinvaalien Venäjä-kytköksiä selvittelevän Robert Muellerin puolueettomuuden.

Trump mielestä Muellerin ystävyys Venäjä-tutkinnasta aiemmin vastanneeseen James Comeyyn on kiusallinen. Trump antoi liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n johtajalle Comeylle potkut toukokuussa.

Trump kertoi epäilyistään Muellerin suhteen Fox Newsin haastattelussa perjantaina. Hän huomautti, että Mueller ja Comey ovat hyviä, hyviä ystäviä.

– Robert Mueller on kunniallinen mies. Toivottavasti hän päätyy kunnialliseen johtopäätökseen [Venäjä-tutkinnassa], Trump sanoi Fox Newsille.

AP: Ei vastaa todellisuutta

Trumpin kuvailu Muellerin ja Comeyn ystävyydestä ei uutistoimisto AP:n mukaan vastaa todellisuutta.

Mueller ja Comey työskentelivät yhtä aikaa oikeusministeriössä, mutta heidän ei tiedetä olevan erityisen hyviä ystäviä. Miehet eivät esimerkiksi ole vierailleet toistensa kotona, ja he ovat syöneetkin yhdessä vain harvoin.

Mueller selvittää Venäjä-tutkinnan yhteydessä myös Trumpin Comeylle antamat potkut. Comey kertoi senaatin tiedustelukomitean kuulusteluissa uskovansa, että Trump erotti hänet juuri Venäjä-tutkinnan vuoksi.

Trump vihjaili viikkokausia, että hänen ja Comeyn keskusteluista olisi olemassa nauhoituksia. Pari päivää sitten hän kuitenkin ilmoitti, että hän itse ei ole keskusteluja nauhoittanut.

Comey kehotti senaatin tiedustelukomitean kuulusteluissa Trumpia julkaisemaan nauhat, mikäli niitä on olemassa.

Lähteet: AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and