Trump katuu oikeusministerinsä nimitystä – “Erittäin epäreilu presidenttiä kohtaan”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo New York Times -lehden haastattelussa, ettei hän olisi ikinä valinnut Jeff Sessionsia oikeusministeriksi, jos hän olisi tiennyt Sessionsin jääväävän itsensä Venäjä-tutkinnasta. Trumpin mukaan Sessionsin päätös asiassa oli "erittäin epäreilu presidenttiä kohtaan".

– Sessionsin ei olisi pitänyt ikinä jäävätä itseään, ja jos hän tiesi jääväävänsä itsensä, hänen ei olisi ikinä pitänyt sanoa minulle, että hän ottaa työn vastaan, Trump sanoi lisäten, että tällöin hän olisi voinut valita oikeusministeriksi jonkun muun.

Trumpin mukaan Sessionsin päätös myös johti lopulta siihen, että Venäjä-tutkintaan nimitettiin erikoissyyttäjä.

Sessions jääväsi itsensä maaliskuussa Venäjä-tutkinnasta sen jälkeen, kun hänen Venäjä-kytköksensä herättivät kysymyksiä. Sessions ei kertonut kahdesta tapaamisestaan Venäjän suurlähettilään kanssa, kun hän oli senaatin kuultavana ministerinimityksensä yhteydessä.

Myös FBI-johtajat saivat osansa

Lehden laajassa haastattelussa presidentti syytti myös toukokuussa erottamaansa FBI:n entistä johtajaa James Comeya. Trumpin mukaan Comey olisi yrittänyt säilyttää työnsä hyödyntämällä epäilyttäviä asiakirjoja. Hän kritisoi myös Comeyn seuraajaa, nykyistä FBI:n johtajaa sekä varaoikeusministeriä.

Trumpin mukaan Robert Muellerin johtamassa tutkinnassa Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on havaittavissa eturistiriitoja. Hän varoitti tutkijoita laajentamasta kohdettaan liian kauaksi Venäjästä. Muelleria hän ei kuitenkaan pyytäisi erottamaan, eikä hän ollut halukas kuvailemaan tilannetta, jossa hän tekisi niin.

Trump Jr ja Manafort oikeuskomiteaan

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr. ja presidentin ex-kampanjapäällikkö Paul Manafort todistavat ensi viikolla senaatin oikeuskomitean edessä, kertoo uutistoimisto AFP komitean ilmoittaneen.

Trump Jr:n ja Manafortin on määrä todistaa komitean edessä keskiviikkona. He molemmat osallistuivat viime vuonna kohun aiheuttaneeseen tapaamiseen venäläisasianajajan kanssa.

ABC Newsin mukaan molemmat miehistä ovat vastaanottaneet komitean kutsun, mutta he eivät ole ilmoittaneet, aikovatko he saapua komitean kuultavaksi.

Media: Kushner todistaa senaatin tiedustelukomitean edessä maanantaina

Presidentti Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner todistaa puolestaan senaatin tiedustelukomitean edessä ensi viikon maanantaina, kertovat yhdysvaltalaismediat. Asiasta ainakin uutisoineiden ABC Newsin ja CNN:n mukaan kuuleminen järjestettäisiin suljettujen ovien takana.

Kushner muun muassa osallistui myös tapaamiseen venäläisasianajaja Natalia Veselnitskajan kanssa viime vuonna. Asianajajalla oli luvattu olevan demokraattien presidenttiehdokkaana ollutta Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

Kushnerin Venäjä-yhteydet ovat jo aiemminkin herättäneet ihmetystä. Hän on muun muassa tavannut Venäjän suurlähettilään yhdessä Trumpin ex-turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin kanssa.

Lähteet: STT, NYTimes

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and